Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Liesbreuk herstel bij vrouw en man

Een liesbreuk herstel kan lang duren. Daarentegen is de diagnose snel gesteld, de diagnose word door de huisarts gesteld. Dit kan zelfs staand! Na de diagnose stelt de huisarts een behandeling voor. Deze zijn divers; van rust en oefeningen tot een operatie. Welke diagnose er ook word gesteld, de behandelmogelijkheden zijn voldoende en erg effectief. Soms is rust bij een liesbreuk zelfs het geval, maar soms is een operatie niet te vermijden.

Een liesbreuk is onprettig en daar wil je zo snel mogelijk vanaf. Er is een verschil tussen een liesbreuk, er zijn verschillende vormen. Er zijn namelijk differentiaties tussen een liesbreuk bij vrouw als een liesbreuk bij man.

In tegenstelling tot veel andere zaken is de man gevoeliger voor een liesbreuk dan een vrouw. Om deze reden komt deze vervelende aandoening dan ook vaker voor bij een man dan een vrouw. Een nadeel ten opzichte van de vrouw is dat de man ook andere vervelende klachten kan krijgen zoals een ontsteking aan de bijbal. Deze ontsteking kan ook een van de oorzaken zijn van een liesbreuk bij een man. De behandeling voor zowel de vrouw als de man is hetzelfde.

Ook wanneer er een operatie door de huisarts word aanbevolen is deze behandelmethode voor elk geslacht hetzelfde.

Een operatie klinkt wellicht heavy maar dit valt erg mee. Anno 2014 word het als een kleine en snelle operatie gezien. Je mag een aantal uur na de operatie zelfs al richting thuis! Het word wel geadviseerd om enkele dagen na de operatie het rustig aan te doen. Dit betekent geen sport en/of andere bezigheden waarbij er druk op de lies ontstaat.  Ook de wond herstelt snel. Gebeurt dit niet, of er zijn enkele complicaties ontstaan na de operatie, dan neem zo spoedig mogelijk contact op met de huisarts.

Het herstel van een liesbreuk kan dus erg verschillen, enerzijds kan het afhankelijk zijn van de behandelvorm en anderzijds kan het ook per geslacht verschillen.

Linkruil.org

Comments are closed.