Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Luchtvochtigheid

Luchtvochtigheid in huis is van belang om te weten. Een juiste vaststelling van de kwantiteit qua vocht in de lucht is van belang om te weten. Een te hoge of te lage vocht in de lucht kan namelijk problemen geven met de gezondheid van de mens. Denk hierbij aan uitdroging of schimmels in de woonomgeving. Schimmels kunnen in elke hoek van de leefomgeving voorkomen en kunnen zelf ook weer gezondheidsklachten geven. Daarnaast kan teveel vocht in huis het meubilair aantasten. Heb je huisdieren, dan denk ik ook hen. Een te hoge luchtvochtigheid in huis geeft een benauwd gevoel.

Zoals aangegeven kan de luchtvochtigheid in huis te hoog óf te laag zijn. Te hoog is 60+ en te laag is 40-.

Wanneer het te laag is kun je op verschillende manieren de luchtvochtigheid verhogen. Het volgende:

  • Plaats een bak aan de verwarming en vul het met water. De verdamping van het water draagt bij aan het op pijl houden van het vocht in huis. Verversing is wel aan te bevelen omdat water wat stil staat veel bacteriën kan bevatten.
  • Wellicht overbodig om te benoemen maar een schoon huis is van belang ; en dan specifiek het stof in huis. Zorg dat er zo weinig mogelijk stof in huis ligt.
  • Gebruik tijdens het koken geen afzuigkap. De stoom cq. Damp wat vrijkomt verhoogt de vocht in de lucht erg snel.
  • Ventileren is van belang. Ventileren in de winter  heeft weinig zin omdat de lucht weinig tot geen vocht bevat (koudheid).

Bovenstaande aanbevelingen kun je dus gebruiken voor het verhogen van het vocht in huis. Deze aanbevelingen kunnen nuttig zijn bij een luchtvochtigheid tussen de 40 en 60%. Echter zal er drastische maatregelen genomen moeten worden wanneer er ontzettend weinig vocht in huis aanwezig is, denk hierbij dan aan een luchtbevochtiger. Een luchtbevochtiger wordt aangeraden wanneer het vocht beneden 30% is. Een luchtbevochtiger werkt prima, er zit een verschil qua ruimte maar doorgaans voldoen de meeste luchtbevochtigers.

Linkruil.org

Comments are closed.