Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Magnesium

Magnesium is verantwoordelijk voor vele processen in het lichaam en is voor ieder mens belangrijk. Zonder dat men het weet heeft hij/zij vaak een magnesium tekort. Een magnesium tekort kan ontstaan door voeding te nuttigen die niet magnesiumrijk zijn en/of andere zaken zoals medicijngebruik. Ook kan de opname minder effici├źnt zijn wanneer men iets aan de darmen heeft (leaky gut).

Om je magnesium gehalte op te schroeven kun je beginnen met het nuttigen van eten die magnesiumrijk zijn. Magnesium komt in eten zoals broccoli, spruitjes en bonen veel voor.

Het kan voorkomen dat je de aanbevolen dagelijkse gehalte niet binnenkrijgt. Je zou dan supplementen kunnen overwegen. Dit is een makkelijke manier om je gehalte op te schroeven. Wanneer je overweegt om supplementen in te nemen dan is het van belang om te weten dat er verschillende magnesium vormen zijn. De enige is de andere niet! Vooral de opneembaarheid varieert per vorm!

De best opneembare vormen van magnesium zijn citraat, lactaat, malaat en glycanaat.

Daarnaast zijn er vormen die nauwelijks tot niet opgenomen word door het lichaam. Dit betreffen carbonaat en glutamaat. Ook aspartaat en stearaat zullen je gehalte niet omhoog halen!

Bij teveel aan magnesium kun je klachten krijgen. De meest voorkomende klacht is diarree.

Linkruil.org

Comments are closed.