Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Makkelijk stoppen met roken

Veel mensen vinden het erg moeilijk om te stoppen met roken. Ze willen stoppen maar durven het niet aan. Of ze proberen het, vallen snel terug in hun oude gewoontes en laten het er maar bij. Wat is de makkelijkste manier om echt te stoppen met roken?

Stoppen doe je niet zomaar

Het is niet aan te raden om van het ene op het andere moment te stoppen met roken. Sommige mensen gooien hun sigaretten weg en zeggen, ik ben er klaar mee. Als dat werkt, prachtig, maar helaas is dat zeer zeldzaam. Het is veel beter om een goed plan te trekken. Maak een lijst met redenen waarom je wilt stoppen. Een dergelijke lijst kan ontzettend handig zijn als je in een dip zit en niet meer weet voor wie en wat je bent gestopt. Vreemd genoeg gebeurd dat echt, mensen gaan vaak door een fase heen waarin ze denken ‘waarom ben ik eigenlijk gestopt?’. Een lijst met duidelijke redenen kan op zo’n moment motiverend en verhelderend werken.

Het is verstandig om vast te kijken naar moeilijke momenten. Gewoonlijk wordt je wakker. Je pakt een kop koffie, kijkt naar het nieuws en steekt een sigaret op. Hoe is het als je die sigaret niet opsteekt? Wat gaat er door je hoofd heen? Door van te voren naar je trek gedachten te kijken, weet je wat de moeilijkste momenten kunnen worden. En waarschijnlijk kun je er dan beter mee omgaan door dingen aan te passen of niet te doen.

Gebruik van hulpmiddelen

Als je lang hebt gerookt, is het niet aan te raden om in een keer te stoppen. De afkick van nicotine kan erg zwaar zijn, waardoor de meeste mensen vrij snel terugvallen. Door je nicotine gebruik langzaam af te bouwen, is de afkick vrijwel nihil. De beste manier om je nicotine gebruik in stappen af te bouwen is met nicotine pleisters. Als je heel veel rookt is een programma van 10 weken niet ongewoon. Je bouwt je nicotine inname dan zover af, dat het aan het einde van de kuur makkelijk is om zonder roken en pleisters verder te gaan.

Linkruil.org

Comments are closed.