Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mantelzorg voor mensen met incontinentie

Voor mantelzorgers is urineverlies vaak een nieuw thema. Mensen die last hebben van urineverlies worden al snel naar een verpleeg- of verzorgingstehuis gebracht. Dit terwijl in de regel urineverlies helemaal geen groot probleem hoeft te zijn.

Van belang is om in eerste instantie te meten en registreren van hoeveel urineverlies er sprake is, en op welke tijdstippen dit plaatsvind.

Op basis daarvan kan bepaald worden welke absorptiematerialen het beste zijn. Tegenwoordig zijn er ook wasbare incontinentiematerialen op de markt met een hoog absorptievermogen alsmede een hoog comfort voor de patiënt. Dit maakt het urineverlies probleem voor een patiënt draaglijker.

In Nederland is sinds 2013 een nieuwe speler op de incontinentiemarkt. Het in Duitsland gefabriceerde DryMed biedt hoogwaardige incontinentieproducten. De wasbare incontinentiematerialen van DryMed bieden maximale bescherming en zijn een perfect hulpmiddel voor mensen die dagelijks last hebben van urineverlies. Ook de mantelzorger zal baat hebben bij een blije patiënt, en door het hoge absorptievermogen hoeven de incontinentieproducten minder vaak verwisseld te worden.

Wasbare incontinentiematerialen kunnen op 60 graden gewassen worden in de wasmachine. Het voordeel van wasbare materialen is dat er geen sprake is van een enorme afvalberg (dit kan in sommige gevallen schelen in de kosten; vooral op die plekken waar gemeenten vragen per ingeleverde vuilniszak te betalen) en er hoeft niet nagedacht te worden wanneer er weer nieuw incontinentiemateriaal besteld hoeft te worden. Kies voor comfort, kies voor DryMed.

Linkruil.org

Comments are closed.