Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Meer kans op diabetes type 2 bij carpaal tunnel syndroom

behandeling-carpaal-tunnel-syndroomHet carpaal tunnel syndroom is een klachtenpatroon dat wordt teweeggebracht door een beknelling van de middelste zenus in de arm in de carpale tunnel. Een degelijk blad met pezen te midden van duim en pink en handwortelbeentjes oftewel ossa carpi wordt de carpale tunnel genoemd. In de tunnel lopen de pezen van de vingers en de zenuw van de meest zachte structuur welke zeer zwak is tegen externe druk. Het beknellen van de armzenuw wordt teweeggebracht door het zwellen van de peesbekleding.

Bijvoorbeeld hormonen kunnen de veroorzaker zijn van dat het weefsel gaat zwellen. Als voorbeeld, in de overgang kan een uitzetting van het weefsel geschieden. Een zwelling van de peesscheden kan voorkomen door irritatie na reuma. Het carpale tunnelsyndroom komt hiernaast bijna altijd voor bij personen met suikerziekte. Het is zelfs uit onderzoek gebleken dat mensen met diabetes type 2 vaker last hebben gehad van het Carpaal Tunnel Syndroom dan mensen die geen last van diabetes hebben. Zie http://www.carpaaltunnelsyndroom.net/

Er kan sprake zijn van benige afwijking na een breuk in de hand waardoor de carpale tunnel te dun wordt. De klachten van het carpale tunnel syndroom worden teweeggebracht door de beknelling. Men heeft regelmatig klachten van een onaangenaam gevoel in de vingers. Bij de duim, wijs- en middelvinger en bovendien bij een deel van de ringvinger komen de klachten ontstaan hoofdzakelijk voor. Als de toppen van de vingers gevoelloos worden dan kan een verminderde kracht het gevolg zijn. Tot in de onderarm, elleboog en schouder kan de pijn in de vingers en hand zich verschuiven.

Als de diagnose is gesteld kan een neurochirurg met degene die eraan lijdt verschillende behandelingsmogelijkheden afspreken. Er is misschien geen behandeling nodig wanneer het syndroom over kan gaan. Er kan in overige gevallen eveneens een kunststof spalk worden aangemeten. De klachten die je hebt kunnen zo verminderen. Een injectie is eveneens een mogelijkheid. Zie http://www.carpaaltunnelsyndroom.net/behandeling voor meer informatie omtrent de behandeling van het carpaal tunnel syndroom.

Linkruil.org

Comments are closed.