Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Motivatie is de sleutel om te stoppen met roken

Het maakt op zich niet uit wat voor soort programma je volgt om je rookgewoonte te doorbreken, het gaat niet gebeuren tenzij je de motivatie hebt om te slagen.

Veel mensen die proberen om te stoppen met roken doen dat omdat ze weten dat het slecht is voor hun gezondheid, maar het ontbreekt ze aan de juiste instelling om te slagen.

Ze willen niet echt stoppen, omdat de rookgewoonte hen een fijn gevoel geeft en iedereen weet dat stoppen met roken niet gemakkelijk is. Gelukkig kan een programma zoals “Ik wil stoppen met roken” je daarbij helpen.

Mensen willen ongemak vermijden

Alle vormen van stoppen met roken veroorzaken in eerste instantie meer pijn dan plezier.

Als diezelfde mensen maar oog zouden hebben voor het potentieel aan pijn die zij zullen lijden als zij blijven doorgaan met roken en de andere gezondheidsrisico’s die zij lopen, zoals de kans op longkanker, dan wordt het plezier in het roken een stuk minder!

Als je dit inziet dan zijn de kansen om succesvol te stoppen met roken aanzienlijk groter omdat je het verlangen krijgt om te stoppen en de motivatie ontwikkeld om dit ook te doen.

Organiseer jezelf

Voordat je zelfs maar kan overwegen om te starten met een programma om te stoppen met roken moet je je eerst concentreren op het opstellen van een plan en het opbouwen van de motivatie om je programma te beginnen en tot het einde te volgen.

Als je niet bereid bent om dat te doen is het waarschijnlijk beter om je poging nog een korte tijd uit te stellen, totdat je echt klaar bent, want dan zul je een betere kans van slagen hebben.

Prik een specifieke startdatum en laat anderen weten wat je van plan bent, zodat je een soort van ondersteunende structuur op zijn plaats krijgt voordat je begint. Het is misschien zelfs de moeite waard om vrienden en familie die jou rond die tijd misschien wel een beetje chagrijnig vinden overkomen alvast te vertellen wat er met jou aan de hand is, en je kunt je op voorhand al verontschuldigen en hen om begrip vragen.

Wil je echt stoppen?

Door het bepalen van een specifieke startdatum en het opstellen van een plan van aanpak bevestig je mentaal de cursus die je gaat volgen. Zelfs krachtige mentale technieken, zoals bijvoorbeeld hypnose, een bewezen zeer effectieve methode, zullen weinig kans van slagen hebben als je niet echt wilt stoppen met roken.

Je moet het verlangen en de motivatie hebben. Met die twee dingen kun je volgens de “ik wil stoppen met roken” guru Eric Arely zeker weerstand bieden aan de verlokking van het roken van tabak.

 

Linkruil.org

Comments are closed.