Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Nacontrole na ooglaserbehandeling

clinic-select-logo
Inmiddels is de term ooglaseren wel bekend bij de meeste mensen. Oog laseren is een alternatief voor het dragen van een bril of contactlenzen en steeds meer mensen kiezen de weg van het ooglaseren om weer goed te kunnen zien zonder bril of lenzen. De expertise is toegenomen, de apparatuur is verbeterd, kortom, het risico van een ooglaserbehandeling zijn zeer klein te noemen tegenwoordig. Met behulp van een laser wordt het oog aangepast waardoor men weer goed kan zien van dichtbij of juist veraf.
Maar wat gebeurt er na de ingreep? Wat als er complicaties optreden bijvoorbeeld? U kunt uiteraard bij de meeste oogklinieken na de behandeling altijd terecht met vragen, dat is evident. Ook is het zo dat uw oog na een ooglaserbehandeling moet herstellen, bij de een wat langer dan bij de ander. Bij jongeren gaat het herstel meestal sneller dan bij de wat oudere mensen. Ook hangt de duur van het herstel af van de methode is toegepast.

Herstel na oog laseren

Het precieze herstel na een ooglaserbehandeling verschilt van persoon tot persoon. Sommige mensen hebben langer nodig voor een goed herstel dan anderen. Waarbij geldt dat jongeren vaak sneller herstellen dan ouderen. Het herstel verschilt ook per behandeling.

Medicijnen nodig na de operatie?

Na de ingreep ontvangt de patiënt medicatie, meestal in de vorm van oogdruppels. De oogarts zal u precies vertellen waar de medicatie voor dient en hoe u de medicatie moet gebruiken. In de meeste gevallen krijgt u naast een mondelinge toelichting ook nog de uitleg mee op schrift. De medicijnen worden van tevoren al besteld zodat u ze na de operatie meteen mee naar huis kunt krijgen.

Mag ik alles weer doen?

Er zijn na het ogen laseren een aantal zaken die u beter niet meteen kunt doen. Zo is zwemmen of het bezoeken van de sauna vlak na de operatie af te raden. Daarnaast is het beter om gedurende een week na de operatie even niet intensief te sporten.

Meer informatie?

Van tevoren krijgt u natuurlijk een intakegesprek met de oogarts om te bepalen of u wel geschikt bent voor een ooglaserbehandeling. De arts zal dan ook inhoudelijk ingaan op uw vragen over de behandeling en zelf informatie geven hoe een en ander in de praktijk in zijn werk gaat. Op internet kunt u daarnaast op veel websites informatie vinden over ogen laseren zodat u goed beslagen ten ijs komt. Het is aan te raden om bij uw zorgverzekeraar te informeren of de kosten van een ooglaserbehandeling (deels) worden vergoed.

Linkruil.org

Comments are closed.