Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ooglaseren zonder complicaties

EyeCare Ooglaseren het adres voor veilig, verstandig en voordelig ooglaseren

Voor veilig, verstandig en voordelig ooglaseren

Ooglaseren zonder complicaties

Ooglaseren is een beproefde manier om gewenste zichtcorrecties te laten uitvoeren om zonder bril of lenzen scherp te kunnen zien. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de juiste ooglaserbehandeling wordt toegepast bij de juiste cliënt. Garanties op een 100% complicatieloze ooglaserbehandelingzijn helaas niet te geven. Dat doet geen enkele oogkliniek, die zichzelf serieus neemt. Een ooglasercorrectie is immers een medische ingreep en daar zijn nu eenmaal bepaalde risico’s aan verbonden, ook al zijn ze nog zo klein.

Beperking risico’s en complicaties door anders te kiezen
Wel is het zo dat u kunt kiezen voor een ooglasermethode waarbij u risico’s en kans op complicaties kunt uitsluiten dan wel sterk kunt verminderen. De meeste methodes kennen naast voordelen ook nadelen. Het is dan ook verstandig hierin de juiste balans te kiezen.

Nadelen oogflapmethode Lasik (met mesje en all-laser)
Kijken we naar de oogflapmethode, te weten Lasik (met mesje) en all-laser Lasik (Intralasik, Intralase, Femtolasik, Intralasik Femtosecond) dan hebben die voor de meeste patiënten de kortste zichthersteltijd en de minste napijn. Dat is natuurlijk positief. Het is dan ook begrijpelijk dat deze methode momenteel de grootste populariteit kent. Nadeel is alleen wel dat ca.1 op de 3 cliënten na een Lasik of all-Laser Lasik behandeling last krijgt van droge ogen, (nacht)zichtcomplicaties en/of problemen met auto rijden ’s avonds. Daarbij komt ook nog dat deze methode voor iedereen een blijvend zwakke plek in het oog veroorzaakt. De oogflap kan met een lichte tik op het oog gemakkelijk loslaten, waarna spoedoperatie veelal noodzakelijk is.

Grootste klacht na Lasik
Over dit soort nadelen blijkt maar al te vaak dat cliënten niet of nauwelijks adequaat geïnformeerd worden. Als één van de uitkomsten van een groot onderzoek uitgevoerd in de Verenigde Staten was juist dit de grootste klacht bij cliënten na een Lasik ooglaserbehandeling, namelijk: onvoldoende geïnformeerd te zijn door de oogkliniek.

Meest doordachte keuze voor ooglaserbehandeling
Op dit moment is de meest veilige, duurzame en patiënt vriendelijke ooglasermethode: Epi-Lasik. Hoewel er Lasik in de naam staat, behoort deze methode niet tot de oogflapmethode, die in het hoornvlies een oogflap maakt. Eenvoudig uitgelegd, wordt bij Epi-Lasik alleen in het buitenste Epitheel, (vandaar de toevoeging Epi) met een schuifje ruimte gemaakt zodat een ooglaser voor de hervorming van het hoornvlies kan zorg dragen. Hierdoor is er slechts sprake van een minimale ingreep in het oogweefsel. Binnen een paar dagen is alles weer terug gegroeid zoals het ervoor was. Bij Lasik daarentegen grijpt men in de diepere lagen in, de oogflap groeit nooit meer volledig vast en de patiënt blijft na de behandeling met een permanent zwakke plek in het oog achter.
Epi-Lasik is slechts ietsje minder snel zicht herstellend en levert ietsje minder pijncomfort, maar dit laatste is met adequate pijnstillers goed door te komen.

Kenmerkend verschil in zichtkwaliteit verbetering
Bij de oppervlakte methoden waaronder Epi-Lasik en Lasek is het zichtherstel binnen een paar dagen hersteld, de zichtkwaliteit neemt echter nog maanden na de behandeling toe. Bij de oogflapmethode vindt zichtherstel sneller plaats, maar kent later bij een groot aantal patiënten (ca. 30%) zichtkwaliteitverlies. In sommige gevallen treedt dit pas op na vele maanden na de behandeling.

Conclusie
Kiest u graag voor veilig en verstandig en met een goede patiënt vriendelijkheid, dan is kiezen voor de Epi-Lasik ooglasercorrectie waarschijnlijk ook voor u de meest voor de handliggende keus. U sluit dan een behoorlijk aantal nadelen uit. Bepaalde beroepsuitoefenaars en fanatiekere sportbeoefenaars kiezen hier bewust voor. Ook steeds meer “gewone” risico mijders.

EyeCare Ooglaseren
Bij EyeCare Ooglaseren heeft u de zekerheid niet alleen van de beste ooglasermethodes, maar ook de beste behandelapparatuur en extra mogelijkheden voor een optimaal resultaat van uw ogen.
Voor meer informatie: www.eyecare-ooglaseren.nl

Linkruil.org

Comments are closed.