Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Orthodontie bij kinderen en volwassenen

Het is slechts één generatie geleden, maar toch was het toen onze ouders nog jong waren zeer ongebruikelijk dat kinderen en al zeker volwassenen met een beugel rondliepen. Natuurlijk hadden de gebitten toen ook veel onvolmaaktheden, maar deze werden toen simpelweg niet behandeld. Dat is een groot contrast met nu. Als je tegenwoordig rondrijkt in de middelbare schoolklas heeft meer dan de helft van de kinderen een beugel. Het is voor kinderen nu net gebruikelijker om wél een beugel te hebben.

Dat is een goede evolutie, want bij orthodontie kind zijn de behandelingen zeer effectief. Bij kinderen is de kaakgroei namelijk nog volop bezig, wat het dus ook makkelijker maakt om die te beïnvloeden. Toch zie je tegenwoordig ook veel volwassenen die nog beslissen om een beugelbehandeling te starten. Toen ze zelf jong waren was daar de kans niet toe, dus nu het wel mogelijk is willen ze toch nog graag hun gebit recht laten zetten. Orthodontie volwassene blijft dan ook aan populariteit winnen en de leeftijd waarop mensen de orthodontische behandeling starten wordt ook steeds later.

Meestal is de keuze voor een beugel op die leeftijd vooral om esthetische redenen. Mensen lopen al hun hele leven lang met een onvolkomen gebit rond en willen daar verandering in brengen. Toch is het ook om gezondheidsredenen verstanding om op latere leeftijd nog een bezoek te brengen aan de orthodontist. We leven alsmaar langer en hebben dus ook ons gebit langer nodig. Mensen hebben er dan ook alle baat bij om goed zorg te dragen voor hun gebit, en dat gaat makkelijker wanneer het gebit mooi recht is. Een gebit dat technisch goed in orde is, is makkelijker te verzorgen. Ook kan er beter mee gekauwd worden en is de kans dat de wortels beschadigd raken kleiner. Een bezoek aan de orthodontist kan dus op elke leeftijd nog vele voordelen hebben.

Linkruil.org

Comments are closed.