Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pastasoorten en -gerechten

Pastasoorten
Pasta, wie houdt er niet van? Mensen over de hele wereld en van alle leeftijden eten regelmatig pasta. Het handige aan pasta is dat het in zo veel verschillende soorten te krijgen is. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti, tagliatelle, macaroni, penne en lasagne.

Gerechten
Daarnaast is het met enorm veel ingrediënten te combineren. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti bolognese of pasta carbonara. Pasta smaakt lekker in salades, als hoofdmaaltijd en zelfs in soepen wordt gebruik gemaakt van de pastasoort: vermicelli. Vermicelli is een dunne pastasoort die zowel in de vorm van spaghetti of in figuren als letters te krijgen is.

Bereiding
Pasta wordt gemaakt van tarwe en/of granen en is eigenlijk een deegwaar. Je kunt verse pasta’s kopen, maar ook gedroogde pasta’s. Gedroogde pasta’s zijn langer houdbaar, maar moeten vaak wel iets langer gekookt worden. Over het algemeen is pasta eenvoudig klaar te maken. Vaak hoeft het maar een aantal minuten gekookt te worden in water met een snufje zout. Soms wordt het in de oven gegaard, zoals bij lasagne. Pasta komt oorspronkelijk uit Italië, maar inmiddels is het over de hele wereld te verkrijgen. In Azië maken ze ook veel gebruik van pasta, maar dan als noedels. Meestal wordt deze pastasoort eerst gekookt en vervolgens door een wokgerecht gedaan.

Op het internet zijn veel lekkere pasta recepten te vinden. Kijk eens rond en probeer eens wat uit, wellicht ontdek je een nieuw favoriet gerecht.

Linkruil.org

Comments are closed.