Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pijn in het oor

Pijn in het oor is vaak nog vervelender dan pijn op een andere plek. Dit komt ten eerste doordat u er niet bij kan en het niet kan zien. Nog vervelender is het misschien nog wel dat oorpijn vaak bij verschillende acties voelbaar is. Koude temperatuur kan meespelen, maar wat dacht u van het slikken? Bij pijn in de oren is kauwen en eten doorslikken vaak geen pretje. Vaak is er iets aan oorpijn te doen. Dit hangt af van de oorzaak van de pijn. We zullen in dit artikel de verschillende oorzaken van pijn in de oren behandelen.

Oorontsteking

Een oorzaak van oorpijn kan een oorontsteking zijn. We kennen 2 verschillende soorten ontstekingen van de oren, namelijk een middenoorontsteking en een gehoorgangontsteking. De eerste, de naam zegt het al, vindt plaats in het middenoor achter het trommelvlies. Het zijn meestal kinderen die deze vorm van oorontsteking hebben. Een gehoorgangontsteking daarentegen vindt plaats in de gang aan de buitenkant die naar het trommelvlies toe loopt en komt vooral voor bij volwassenen.

Andere vormen van oorpijn

De oorzaak hoeft echter lang niet altijd een oorontsteking zijn. U herkent ongetwijfeld het gevoel in de oren als u verkouden bent. Vaak is de druk in het oor iets verhoogd wat de pijn kan veroorzaken. Als de verkoudheid weer voorbij is heeft u ook geen pijn in het oor meer. Soms kan de temperatuur ook voor de pijn zorgen. Midden in de winter op de fiets door de snijdende vrieskou kan serieuze oorpijn opleveren. Als u weer enigszins bent opgewarmd is het ook weer voorbij. Als laatste oorzaak kan een andere aandoening zorgen voor uw klachten aan het oor. Met name problemen aan het gebit, keel of amandelen kunnen voor pijn zorgen. Ook vastzittende zenuwen kunnen uitstralen naar het oor toe wat pijn in de oren kan veroorzaken. Bij aanhoudende klachten is het altijd verstandig om medische hulp te zoeken.

Meer informatie over oorpijn en oorontsteking? Bezoek dan onze oorontsteking informatie website. Klik hier om onze website te bezoeken.

Linkruil.org

Comments are closed.