Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Prive klinieken

Naast openbare ziekeninstellingen worden er steeds meer prive klinieken geopend waar men terecht kan voor een keur aan behandelingen. Van bevallingen tot cosmetische ingrepen en zelfs voor de geestelijke gezondheid zijn er tal van prive instellingen waar men als patiënt behandelt kan worden. Of een bezoek aan de prive kliniek vergoed wordt door de zorgverzekeraar is niet alleen afhankelijk van de soort behandeling en de instelling, maar is ook polis gebonden.

Verschil prive kliniek en ziekenhuis

Waar men vroeger nog uitging van het feit dat een prive kliniek slechts voor een elite groep was, is dit beeld tegenwoordig niet meer juist. Ongeacht de achtergrond kunnen zowel particulieren als verzekerden zich laten behandelen in een prive instelling. Er zijn echter een aantal significante verschillen die het waard zijn om tegen elkaar op te wegen, alvorens de keuze voor een prive kliniek of een ziekenhuis te maken.

Een ziekenhuis is een door de staat gefinancierde instelling, waar een ieder naar toe mag voor behandelingen. Deze ziekeninstelling heeft een breed scala aan specialisten in huis en er worden de meest uiteenlopende aandoeningen behandelt, operaties verricht en zieken verzorgd. De wachttijden in reguliere ziekenhuizen kunnen echter behoorlijk oplopen.

Een prive kliniek wordt door particulieren gefinancierd, alhoewel er ook instellingen zijn die door de staat een speciale vergunning hebben om zorg volgens verzekeringsvoorwaarden te leveren. In de meeste gevallen zijn prive klinieken gespecialiseerd in een bepaalde medische richting, waardoor alleen specialisten op dit vakgebied aanwezig zijn en mensen alleen voor specifieke behandelingen naar een bepaalde instelling kunnen gaan. Doordat deze klinieken veel kleinschaliger zijn is het contact tussen de behandelaar en patiënt veel persoonlijker en zijn de wachtlijsten korter.

Kiezen van de juiste zorg

Afhankelijk van de eigen wensen en eisen is de keuze tussen een prive kliniek en een ziekenhuis vooral een persoonlijke overweging, al dan niet in overleg met de betreffende zorgverzekeraar. Beide instellingen hebben vakbekwaam personeel in dienst en ook over prive klinieken houdt de staat een wakend oog, zodat men er van verzekerd kan zijn daar de beste zorg te krijgen. Door de steeds nauwere samenwerking tussen ziekenhuizen en prive klinieken wordt de kloof tussen beide instellingen steeds kleiner en zullen mensen vaker te maken krijgen met een behandeling in een prive kliniek.

Linkruil.org

Comments are closed.