Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Prostate Center Europe

Het PCE is een samenwerking tussen het Top Medical Care en het PZNW. Het PZNW is verbonden aan het Ziekenhuis Gronau en staat onder leiding van een zeer gerenommeerde uroloog, namelijk dr. J.H. Witt. dr J.H. Witt is gespecialiseerd in de daVinci methode, evenals zijn collega’s Dr. med/ Andreas Schütte en Christian Wagner. Het team specialisten van het PCE wordt verder aangevuld met continentie/kinderuroloog PD. Dr. med. Vahudin Zugor en Enouroloog Dr. med. Jörg Zinke.

 

Het team

Het team van het Prostate center Europe bestaat uit medewerkers die allemaal beschikken over een bult ervaring als het gaat om prostaatkankeroperaties. Tijdens een operatie bestaat een team uit de uitvoeren uroloog welke ondersteund wordt assistent uroloog, een anesthesioloog en een assistent anesthesioloog en diverse OK-assistentes. De opbouw van het personeelsbestand is onderverdeeld in 3 groepen, namelijk de artsen, het management en het ondersteunend personeel.

De artsen van het PZNW voeren daVinci operaties uit aan de volgende organen: Prostaat, bijnier, nier, nierbekken en de blaas.

 

De kliniek

De kliniek van het Prostate Center Europe zit in het ziekenhuis van Gronau, wat vlak over de grens ligt bij Enschede. Hier vind de ontvangst plaats, en tevens het onderzoek. Een patiënt kan hier terecht voor alle urologische aandoeningen. Het PCE is vooral gespecialiseerd in de behandeling van prostaatkanker. Operaties om prostaatkanker te verwijderen gebeuren met de daVinci techniek. Speciaal voor deze techniek heeft het Prostate Center Europe haar derde operatierobot in 2011 al in gebruik genomen. De komst van deze robot maakt dat Gronau het grootste urologische centrum in Europa is, waar dan ook de meeste daVinci operaties wereldwijd uitgevoerd worden.

Gronau was het eerste ziekenhuis, en nog steeds een van de weinigen in het hele land, die de daVinci techniek aanbieden. Deze moderne, grensoverschrijdende techniek wordt gezien als een grote medische vooruitgang. Patiënten komen uit het hele land, en zelfs uit de grensgebieden van het buitenland naar Gronau voor een operatie.

Linkruil.org

Comments are closed.