Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Reinig de ogen met oogspoeling!

Men heeft bijna voor alles de ogen nodig. Voor het werk, vakantie of vrije tijd bestedingen. Het is daarom zeer belangrijk om de ogen te beschermen als uw ogen gevaar lopen. Helaas kan niet alles vermeden worden. Daarom is het zeer belangrijk om een verbanddoos met oogspoeling of oogdouche in hand bereik heeft! Oogdouches en –spoelingen zorgen ervoor dat de plaatsgenomen beschadigingen beperkt worden. De ogen zijn een van de belangrijkste zintuigen van het menselijk lichaam. Als men blind raakt is er bijna tot geen coördinatie meer.

Het menselijk oog

Het menselijk oog bestaat uit verschillende delen en zit zeer complex in elkaar. Het oog is daarbij ook zeer kwetsbaar. Men moet hier dus zeer goed mee omgaan. Het oog bestaat uit meer dan dertig onderdelen. De kleinste deeltjes of stofjes kunnen al beïnvloedbaar zijn op het zicht.

Schadelijke zuren of chemicaliën

Alle waterige oplossingen hebben een bepaalde pH-waarde. De pH-waarde van de ogen is 7.4. Zodra de ogen in aanraking komen met chemicaliën of zuren moet het de pH-waarde van het oog weer hersteld worden. Dit kan mede met een oogdouche.

Kleine deeltjes of snippers in de ogen.

Het is natuurlijk zeer vervelend als er kleine deeltjes in de ogen terecht komen. De zwaarste beschadigingen komen door kleine deeltjes die in de ogen terecht komen. Dit kan men zeer snel verwijderen door oogspoeling. Er zit een groot verschil in zoutgehalte tussen water een oogspoeling. Oogspoeling desinfecteert het oog meteen. Daardoor is de kans op een ooginfectie klein.

 

Evac.nl - oogspoelen oogdoucheOverzicht hoe men de ogen moet spoelen indien er schadelijke stoffen in het oog zijn gekomen.

 

Linkruil.org

Comments are closed.