Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Reizigersdiarree

Het laatste waar je op zit te wachten tijdens je vakantie, is ziek worden. Dit artikel richt zich op reizigersdiarree. Dit overkomt ongeveer 30 procent van de mensen die op vakantie gaan naar subtropische gebieden. Vooral in gebieden zoals Zuid-Amerika, Azië en Afrika is de kans op besmetting groot. Het komt vooral voor in landen waar men het niet zo nauw neemt met de voedselhygiëne. In landen met hogere temperaturen is de kans op besmetting van eten en drinken extra groot.

De meest voorkomende vorm van besmetting is het gevolg van de E.coli bacterie. Deze bacterie bevindt zich in de darmen van mensen en dieren.  Wanneer er reizigersdiarree ontstaat als gevolg van deze bacterie, komt dat dus doordat het voedsel in aanraking is geweest met ontlasting.

Klachten bij reizigersdiarree

Wanneer je last hebt van reizigersdiarree zijn de klachten bijzonder vervelend. Wanneer de klachten betrekkelijk licht zijn, heb je last van buikpijn, diarree en mogelijk een kleine verhoging van je temperatuur. De klachten zullen ongeveer drie tot vijf dagen aanhouden. Wanneer de klachten zwaarder worden zal de buikpijn verergeren, de koorts verhogen en kan je ook gaan overgeven. Ook zullen de klachten langer aanhouden.

Voorkomen van reizigersdiarree

Het voorkomen van reizigersdiarree is erg moeilijk. Ons lichaam is niet gewend aan de veranderde omstandigheden. Het is altijd goed om zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen te nemen. Ben je op vakantie in een subtropisch gebied? Hier een aantal tips. Drink water uit flesjes en niet uit de kraan. Wanneer er geen flesjes beschikbaar zijn is het verstandig het water eerst te koken voordat je het drinkt. Ook is het mogelijk om zuiveringstabletten te kopen om het water te zuiveren. Pas op voor kraampjes met eten langs de weg. Met name kip en schaaldieren kunnen een bron van besmetting zijn.

Wanneer je zelf producten uit deze gebieden wilt klaarmaken moet je ook goed opletten. Zorg voor voldoende verhitting van het product en kijk of het goed gaar is. Maak ook gebruik van schoon kookgerei, bestek en servies.

Zoals aangegeven is het erg moeilijk om besmetting helemaal te voorkomen, maar wanneer je bovenstaande tips toepast is de kans op besmetting een stuk kleiner, wat je vakantie ook een stuk aangenamer zal maken.

Meer informatie over voedselvergiftiging en reizigersdiarree kun je vinden op onze homepage.

Linkruil.org

Comments are closed.