Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Rugklachten? Dit doe je eraan!

Rugklachten zijn heel vervelend, ze kunnen je de hele dag door belemmeren in je werkzaamheden. Simpele dingen als de kinderen uit bed halen, stofzuigen of sporten zijn haast niet te doen. Maar ook ‘s nachts kunnen rugklachten je belemmeren in je slaap. Het is veel fijner om uitgerust wakker te worden en te genieten van alles wat de dag brengt. Rugklachten hebben natuurlijk bij iedereen een andere oorzaak, dus het is altijd verstandig om dit na te laten kijken bij een arts. Maar hier geven we je alvast een paar mogelijke oorzaken van die vervelende rugklachten.

Bed

Een goed bed met een goede matras is essentieel voor je nachtrust. Maar ook voor nek- en rugklachten is dit erg belangrijk. Heb je jouw bed al een groot aantal jaar? Dan is het misschien tijd om eens te kijken voor een nieuw bed. Een boxspring kan veel ligcomfort bieden. Ook wordt het makkelijker om in bed te stappen, een boxspring is namelijk een stuk hoger dan een lattenbodem. Heb je toch liever een lattenbodem? Er zijn tegenwoordig ook lattenbodems die je helemaal kunt laten afstellen op je lichaam. Ze wordt je lichaam precies op de juiste plekken ondersteund. Voorzie de lattenbodem van een goede matras en schaf meteen een nieuw kussen aan. Slaap je op je zij? Dan zul je een dikker kussen nodig hebben dan wanneer je op je buik slaapt.

Personal training

Ook personal training kan de pijn verlichten. Ben je al vaak bij een arts geweest maar komt de pijn telkens terug? Of is er niks te zien op de scan als je rug wordt onderzocht? In dit soort gevallen kan het de moeite waard zijn om personal training te proberen. Personal training is gericht op bewegen en niet op behandelen, dit kan namelijk beter worden overgelaten aan een arts. Maar door de juiste oefeningen en bewegingen kunnen zelfs chronische rugklachten verminderen. Voor personal training Roosendaal kun je bijvoorbeeld terecht bij PhysiQ Fitness.

Sauna

Ook een sauna kan helpen bij rugklachten. Vooral een infraroodsauna is hiervoor erg geschikt. De golven brengen de warmte over op je lichaam door middel van straling. Je lichaam wordt direct verwarmd, waardoor de stralen een diepe inwerking hebben. En dit werkt weer gunstig voor gewrichtspijn! Let wel op dat je lichaam ook weer goed afkoelt. Je kunt een infraroodsauna gewoon laten plaatsen bij je thuis, dus het is niet nodig om telkens op pad te gaan naar de sauna.

Linkruil.org

Comments are closed.