Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Scalibor tekenband

De Scalibor tekenband bevat als werkzame stof  Deltamethrin dat niet alleen het aanhechten van teken en het bloed zuigen door zandvliegen voorkomt, maar ook voorkomt dat uw hond gebeten wordt door muggen. De werkzame stof komt via een uniek, gepatenteerd releasemechanisme door wrijving met de huid vrij. Scalibor tekenband heeft een werkingsduur van 5 tot 6 maanden. De tekenband is werkzaam tegen onder meer zandvliegen, hartwormmuggen en teken.  De tekenband van Scalibor is zelfs de enige geregistreerde halsband in Nederland die bescherming biedt tegen Canine Leishmaniose. De tekenband voorkomt beten van zandvliegen bij uw hond tot 6 lang. Enkele unieke eigenschappen van de halsband zijn:

  • Lange werkzaamheid
  • Geurloos
  • Waterdicht

Werking van de halsband

Scalibor tekenband werkt doordat wrijving van de band over de vacht en huid komt er continu deltamethrin vrij. Deze stof wordt opgenomen in de bovenste huidlaag. Verspreiding van de stof over de hond vindt plaats in de huid en wordt dus niet beïnvloed door het vachttype van de hond. Een tot twee weken na omdoen van de band is een optimale effectiviteit bereikt. Deze effectiviteit houdt maar liefst 6 maanden aan. De Scalibor halsband voorkomt niet alleen dat uw hond gebeten wordt door muggen, maar voorkomt ook het aanhechten van teken en het bloed zuigen door zandvliegen.

Uitzonderingen

De tekenband is niet te gebruiken door katten omdat deze gevoeliger zijn voor de neurotoxische werking van pyrethroiden. Uiteraard is de tekenband ook niet geschikt voor andere dieren en mensen. Een hond mag vrijwel alles met de band maar het is wel aan te raden om de tekenband af te doen wanneer een hond een bad krijgt of gaat zwemmen. Het kan incidenteel voorkomen dat er huidirritatie, roodheid of haaruitval ontstaat. Het wordt dan aangeraden om de halsband af te doen en na enkele dagen weer om te doen. Mochten de klachten erger zijn dan wordt aangeraden om contact op te nemen met de dierenarts. De kans op bijwerkingen is uiteraard zeer klein.

Linkruil.org

Comments are closed.