Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Shisha is populair

Shisha wordt steeds populairder in Nederland. Door de aparte sfeer en de daaruit voortkomende goede gesprekken is het vooral populair onder jongeren. Een waterpijp bestaat in feite uit vier vaste onderdelen. Ten eerste is er een kommetje waar de rookwaar in wordt toegediend. Onderop zit een reservoir voor water, maar hier wordt ook soms wel alcohol ingedaan. Dit om een dubbel effect van een andere gemoedstoestand te bereiken. Tussen het kommetje en het reservoir zit een metalen schacht. Deze loopt door tot net onder het waterniveau uit het reservoir. Daarnaast heb je uiteraard een slang met mondstuk waar de rook mee wordt opgezogen.

In het tabakskommetje wordt de rookwaar gestopt waarna het wordt afgedekt met aluminiumfolie. Daar worden gaatjes in gemaakt en een kooltje opgelegd dat goed brandt. Als er aan het mondstuk gezogen wordt, dan komt er een onderdruk boven het stuk met de vloeistof. Wel is het belangrijk dat de installatie verder luchtdicht is.

Als je de shisha gaat kopen, kan je kiezen uit verschillende soorten smaken. Je kunt gaan voor fruitsmaken maar ook voor andere smaken als chocolade. Shisha kopen is leuk, omdat je steeds weer iets anders kunt uitproberen.

Wat goed is om te zeggen is dat er een groot verschil zit tussen shisha en sisa. Voor CDA’er Peter Oskam was dit een aantal jaar geleden een stuk minder duidelijk. Hij haalde de Griekse drug en het roken van tabak met een smaakje in een waterpijp ontzettend door elkaar. Bovendie wees hij op de gevaren van de Griekse drug toen hij het over shisha had. Na heel veel commentaar gaf hij zijn fout gelukkig toe. ‘Shisha is ongezond, maar niet gevaarlijk’. Ongezond inderdaad, maar fastfood is ook ongezond en erg lekker. Een drug is het zeker niet, maar het kan wel verslavend leuk en lekker worden.

Linkruil.org

Comments are closed.