Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Slaapbehoefte

Slapen in bepaalde hoeveelheid kan ongezond zijn. Volgens het ene onderzoek is 8 uur slaap minimaal nodig, terwijl je volgens de andere expert aan 6 uur al voldoende hebt. Is je bed goed genoeg om op te slapen, of heb je een nieuwe nodig van Altijd Goed Slapen? In dit artikel wordt het duidelijk.

 

Aantal uren slaap

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat 7 uur slaap per nacht het gezondst is. Minder dan 7 uur per nacht geeft gezondheidsproblemen. Meer dan 7 uur dus ook. Echter blijkt dit niet waar te zijn. Er zijn erg veel studies die gericht zijn op het aantal uren benodigde slaap. Het verband is goed, maar mensen die bijvoorbeeld ziek zijn slapen vaak langer dan kerngezonde mensen. Volgens de experts is het niet aan te geven hoeveel uren slaap een mens nodig heeft, dit verschild namelijk per persoon. Sommige mensen slapen kort en sommige mensen slapen lang. Het aantal benodigde uren ligt tussen de 5 en de 12. Er bestaat dus niet een bepaald aantal uren. Als je echt graag wilt weten hoeveel uur slaap je nodig hebt, dan moet je het aantal uren dat je slaapt tellen in een periode waar je geen verplichtingen hebt. Denk bijvoorbeeld aan een vakantie. Na 2 weken weet je ongeveer wel wat je exacte slaapbehoefte is.

Een slecht bed

Een slecht bed kan ook een rol spelen bij te weinig slapen of vermoeidheid. Als dit het geval is kun je je laten informeren door één van de experts van Altijd Goed Slapen. Probeer het bed in de winkel even uit door er op te liggen. Een goed bed is namelijk erg belangrijk voor de gezondheid en de rug.

Linkruil.org

Comments are closed.