Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Sneller afvallen met superfoods

De term ‘superfoods’ houdt veel mensen al jarenlang in de greep. De voedingsmiddelen komen steeds meer in opmars en lijken met de dag populairder te worden. Talloze mensen zijn al helemaal in de ban van deze supergezonde producten. Maar waarom eigenlijk? Volgens de experts is het allemaal eenvoudig te verklaren. Waar de meeste voedingsmiddelen beschikken over twee of drie eigenschappen die goed zijn voor de gezondheid, hebben superfoods er vaak wel vijftien of meer.

Wat zijn superfoods precies?

Kort samengevat zijn superfoods natuurlijke voedingsmiddelen die buitengewone hoeveelheden voedingsstoffen bevatten en zodoende een zeer positief effect hebben op ons lichaam. Een gemeenschappelijke deler is dat de voedingsmiddelen zeer rijk zijn aan essentiële voedingsstoffen als enzymen, proteïne, mineralen, vitaminen, antioxidanten en aminozuren. Daarnaast zijn ze vrij van pesticiden, chemicaliën en hormonen. Een voedingsmiddel mag een superfood genoemd worden zodra het meer dan twaalf positieve eigenschappen bevat voor de gezondheid.

superfoods-300x122

De voordelen van superfoods

Superfoods zijn te vergelijken met vitamine- en mineralensupplementen, maar dan op geheel natuurlijke basis én onbewerkt. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de voedingsstoffen zeer goed door het lichaam worden opgenomen. Daarnaast zorgen superfoods ervoor dat het immuunsysteem wordt versterkt. En ondanks dat superfoods veelal weinig calorieën bevatten, draagt het bij aan een hoger energielevel.

Bekende en minder bekende superfoods

Klassieke superfoods zijn broccoli en spinazie. En ook bosbessen, peulvruchten, soja, tomaten en groene thee zijn bekende superfoods. Voedingsmiddelen die tegenwoordig veel aandacht krijgen vanwege hun bijzondere eigenschappen zijn acai bessen, goji bessen, hennepzaad, rauwe cacao, aloë vera en kokoswater. Het grote voordeel van superfoods is dat ze ervoor zorgen dat men beter gevoed is, terwijl er minder hoeft te worden gegeten. Er zijn zelfs superfoods die tegelijkertijd de stofwisseling een boost geven.

are-meal-replacement-shakes-healthy1-150x150

Superfoods en afvallen

Superfoods en afvallen worden vaak met elkaar in verband gebracht. Omdat superfoods ervoor zorgen dat het bloedsuikerniveau beter op peil blijft, is het veel eenvoudiger om gewicht te verliezen. Superfoods kunnen heel eenvoudig aan een dieet worden toegevoegd, bijvoorbeeld door ze te verwerken in smoothies. Ook maaltijdvervangers die superfoods bevatten, zoals maaltijdshakes, zijn zeer effectief. Omdat ze minder calorieën bevatten dan een volledige maaltijd, maar wel de complete voedingsbehoefte vervullen, is het een ideale manier om snel overtollig lichaamsvet kwijt te raken.

Linkruil.org

Comments are closed.