Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Soorten steunartikelen

Veel mensen hebben regelmatig last van vermoeide benen, opgezwollen voeten en enkels of tintelende voeten. Meestal heeft dat te maken met een slechte bloedsomloop in de benen. Dit kan allerlei oorzaken hebben en bij twijfel is het altijd verstandig om een huisarts te raadplegen. Ook vrouwen die zwanger zijn, kunnen last hebben van hun benen. Dit kan komen doordat ze meer vocht vasthouden. Daarnaast zijn er nog mensen die bijvoorbeeld trombose of oedeem hebben, diabeet zijn, RLS of spataderen hebben. In veel gevallen kan het dragen van steunartikelen baat hebben.

Steunartikelen zorgen voor een betere doorbloeding

Steunartikelen kunnen helpen om de bloedsomloop te verbeteren en de bijbehorende klachten hierdoor te verminderen. Er zijn verschillende soorten steunartikelen, die allemaal hun eigen eigenschappen hebben. Globaal gezien kunnen we stellen dat een steunartikel druk uitoefent op de plek waar zich vaak vocht ophoopt, dit is meestal rond de enkels. Door de druk naar boven toe af te laten nemen, wordt het vocht beter afgevoerd wat de doorbloeding stimuleert en waardoor de onderbenen weer meer zuurstof krijgen.

Een ruime keuze in steunartikelen

Er zijn verschillende soorten steunartikelen, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een steunsok, een steunkous of een steunpanty. Daarbij zijn de steunartikelen leverbaar in diverse maten, materialen, kleuren en diktes. Bij steunartikelen wordt de drukklasse aangegeven in millimeter kwikdruk (mmHg). Steunartikelen tot een drukklasse van 30 mmHg behoort tot de standaardcollectie. Indien de specialist een hogere drukklasse aanraadt, worden deze steunartikelen speciaal voor je aangemeten. Om een indruk te geven van de verschillende steunklasses in het standaard assortiment:

  • Drukklasse licht: 8-14 mmHg
  • Drukklasse medium: 15-19 mmHg
  • Drukklasse strong: 20-30 mmHg

De lichte of medium drukklasse wordt vaak gebruikt ter voorkoming van klachten of als ondersteuning voor mensen met een beroep waarbij ze de hele dag moeten staan. De strong drukklasse wordt meestal gebruikt bij lichte beenklachten.

Linkruil.org

Comments are closed.