Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Superfoods die helpen tegen voedsel vergiftiging

gezonde smoothiesVoedsel vergiftiging is een alles omvattende term die onder andere aanduid, het consumeren van besmet voedsel, of bedorven voedsel. Dit kan symptomen veroorzaken als buikgriep, stress, misselijkheid, zweten en meer. Het kan vrij spontaan opkomen nadat je gegeten hebt. Diarree of overgeven kan beginnen na 30 minuten tot een uur nadat je je maaltijd gegeten hebt. Met bacteriƫle vergiftiging kan het 1 tot 12 uur duren en 12 tot 48 uur bij virale of salmonella vergiftiging.

Voedsel vergiftiging kan een serieuze zaak zijn, daarom kan het verstandig zijn een dokter of professional in te schakelen als je bijvoorbeeld moeite hebt met praten, ademen of slikken. Ook als er koorts is gemeten van hoger dan 39 Celsius, als de persoon geen drinken binnen kan houden, als er ernstige maagklachten zijn. Als deze dingen langer dan 2 dagen aanhouden moet er een grondig onderzoek gedaan worden.

De beste remedie is om constant te blijven eten totdat de symptomen verminderen en de gifstoffen de kans gehad hebben je lichaam te verlaten. Drink genoeg sap, vitamine C, en bramen en pepermunt thee kun je vervolgens drinken om je maag weer op kracht te laten komen. Samen met yoghurt om de verloren darmflora weer te herstellen. Gezonde drankjes zoals groene smoothies kunnen ook gedronken worden om de verloren vocht in je lichaam te herstellen. Voedsel wat goed is om gifstoffen af te voeren is Banaan, rijst, appels, en toastjes.

Om voedsel vergiftiging te voorkomen moet je extra voorzichtig omgaan met het eten tijdens de bereiding er van. Voorkom het te vaak vastpakken van je eten en wanneer je iets niet helemaal vertrouwd, gooi het dan weg. Neem geen risico met kliekjes als je niet zeker weet hoe lang ze al in je koelkast liggen. Daar zou je spijt van kunnen krijgen.

Munt, Limoen, Kamille thee kunnen allemaal goed helpen bij het bestrijden van de pijn die je heb in je maag wanneer je voedsel vergiftiging opgelopen hebt. Gember thee is ook goed voor darmklachten en brengt je stoelgang op gang. Probeer veel te rusten, omdat voedsel vergiftiging veel energie kan kosten voor je lichaam. Als je je eenmaal beter voelt, moet je zorgen dat je een goed gebalanceerd dieet volgt waarbij je vitaminen binnenkrijgt en niet de kans loopt om weer vergiftiging op te lopen.

Linkruil.org

Comments are closed.