Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Symptomen van een vaginale schimmelinfectie

De vaginale schimmelinfectie is, zoals de naam al doet vermoeden, een infectie aan of in de vagina. Deze infectie wordt vaak verwart met een Soa, aangezien deze zicht verhoudt tot het vrouwelijke geslacht. Niets is echter minder waar, want de vaginale schimmelinfectie heeft niks met een Soa te maken. De infectie komt zeer vaak voor bij vrouwen en is niks om je voor te schamen. Sterker nog, het merendeel van de vrouwen krijgt in haar leven wel eens te maken met een vaginale schimmelinfectie. Elke vrouw draagt het gist Candida bij zich in de vagina, welke de boosdoener is van deze infectie. Het gist wordt in balans gehouden door aanwezige bacteriën in de vagina, waardoor het zich niet zal uiten in een infectie. Echter, wanneer de verhoudingen verstoort raken, kan de Candida de overhand krijgen en ontaarden in een schimmelinfectie.

Hoe herken je een schimmel infectie binnen de vagina?

De symptomen van de vaginale schimmelinfectie kunnen erg vervelend zijn, maar toch vaak als onschuldig worden gezien, waardoor de diagnose niet snel gesteld zal worden. Normaal gesproken zal er een irritant jeukend gevoel plaatsvinden binnen en rond de vagina. Schaamlippen kunnen daarnaast wat gezwollen en/of rood lijken en er kan een witte afscheiding zichtbaar zijn. Ook kan het plassen of het hebben van seks pijnlijk zijn. Heb je één van deze symptomen, dan is het raadzaam om je huisarts te raadplegen.

Hoe wordt een vaginale schimmelinfectie behandeld?

Allereerst is het belangrijk om contact op te nemen met de huisarts, als je denkt dat je symptomen herkent. Daarnaast kun je tegenwoordig ook gewoon thuis testen of je te maken hebt met een schimmelinfectie, middels een speciale test. Wanneer de diagnose wordt gesteld, krijg je vaak medicatie voorgeschreven, die de infectie kan aanpakken.

Linkruil.org

Comments are closed.