Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tenniselleboog laten behandelen door OCON

Wil je graag meer informatie over wat een tenniselleboog is, hoe je een tennisarm oploopt, wat de klachten en symptomen zijn en natuurlijk hoe je er vanaf kan komen? Dit alles kan OCON je uitleggen.

Een tenniselleboog is een van de meest voorkomende klachten en aandoeningen van de elleboog. Het is namelijk een ontsteking/irritatie ter hoogte van de aanhechting van de pezen aan de buitenzijde van de elleboog. Een andere benaming voor de tennisarm is epicondylitis lateralis.

Zoals de naam tenniselleboog al zegt, komt deze aandoening vaak voor bij mensen die de sport tennis beoefenen. Maar eigenlijk is deze naam misleidend, want de aandoening tennisarm wordt niet alleen veroorzaakt door de sport tennis. Een tennisarm wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van de trekspieren van de pols en van de vingers. Wanneer je dus vaak een handeling uitvoert waarbij een knijpbeweging en een draaibeweging worden gecombineerd, is de kans dat je last krijgt van een tennisarm zeker aanwezig.

Er zijn verschillende mogelijkheden om van een tenniselleboog af te komen. Rust is een van de beste oplossingen. Daarnaast kun je ook kiezen voor medicatie, fysiotherapie of een lokale injectie.

Als uiterste optie kan een operatie ook nog een mogelijkheid zijn, indien andere oplossingen niet werken.

Voor meer informatie over een tenniselleboog, een andere aandoening of bijvoorbeeld artrose kunt u hier klikken.

Linkruil.org

Comments are closed.