Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Tips voor na een ooglaserbehandeling

visusoogkliniek
De mate van het resultaat van het ooglaseren hangt sterk af van het herstel. Zorg er dus goed voor dat u het herstellen van het oog niet te licht neemt. Om u een beetje op weg te helpen hebben we een aantal tips voor u die u hierbij kunnen helpen:

Ogen niet te koel

Zorg dat uw ogen niet te koel worden na de ooglaser operatie. Veel mensen maken gebruik van een gelmasker na de ooglaser behandeling. Dit is absoluut niet slecht maar zorg er wel voor dat u deze niet te erg koelt, het liefst in de koelkast of in een nat doek. Leg deze vooral niet in de vriezer.

Bril tijdens slaap

Na de behandeling zult u vast een bril hebben meegekregen ter bescherming tijdens het slapen. Wees verstandig en gebruik deze net zolang als u vindt dat nodig is.

Gebruik voorgeschreven oogdruppels

Maak gebruik van de druppels die u heeft gekregen bij uw ooglaser kliniek. De druppels zorgen ervoor dat uw oog zich nog sneller hersteld.

Medicatie duidelijk?

Zorg dat u duidelijk weet wat de bedoeling is van de medicatie die u heeft meegekregen. Is het niet duidelijk? Vraag het dan nog een keer. Mocht het thuis toch nog niet duidelijk zijn bel dan. Het is zeer belangrijk dat u het advies van de medicatie op de voet volgt.

Geen haren wassen

Na de ooglaserbehandeling kunt u het beste niet uw haren wassen. Shampoo kan in uw ogen komen wat voor de nodige irritatie kan zorgen. Niet doen dus.

Veel rust

Neem genoeg rust, uw lichaam is herstellende en kan de energie gebruiken om te herstellen van de operatie. Rust is eigenlijk altijd goed als een lichaam moet herstellen van een zware inspanning of een operatie. Het lichaam heeft dan alle energie nodig voor herstel.

Geen make-up

Let op met make-up na de behandeling, u kunt het beste de eerste dagen na de behandeling geen make-up gebruiken. Make-up kan uw ogen irriteren met alle gevolgen van dien. Zorg dat uw ogen schoon blijven. Vuile wimpers kunt u het beste schoonmaken met een wattenstaafje.

Bescherm uw ogen tegen zonlicht

Scherm uw ogen goed af tegen de zon. Uw ogen zijn na de behandeling over gevoelig. Draag dus bij felle zon een zonnebril, ook tijdens het autorijden.

Geen zware inspanningen

Onderneem geen zware activiteiten na uw operatie. Door kracht te zetten zet u druk op uw ogen, ontneem deze druk zoveel mogelijk. Op zich is dit punt wel duidelijk lijkt ons.

Linkruil.org

Comments are closed.