Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Uw baby goed in de gaten houden

Een pasgeboren baby dient goed in de gaten gehouden te worden wat betreft groei en gezondheid. Dat is erg belangrijk! Maar hoe kunt u dit bewerkstelligen? Allereerst is het belangrijk om afspraken in te plannen met het consultatiebureau zodat de lengte, het gewicht en de ontwikkeling van uw baby goed in de gaten gehouden wordt. Als u twijfelt of vragen heeft is het goed om contact op te nemen met het consultatiebureau of uw arts. Deze kan uw angst wegnemen door uw baby te onderzoeken, in de meeste gevallen zal er niks aan de hand zijn. Als niet-wetende ouder wilt u natuurlijk zekerheid als uw kind ziek is bijvoorbeeld. Is het gewoon koorts of is er meer aan de hand?

Groeicurve

Een tips die wij u kunnen geven is het raadplegen van een groeicurve. Via groeicurve van een baby kunt u eenvoudig de groeicurves raadplegen die zijn uitgegeven door de WHO. U heeft dus te maken met een betrouwbare groeicurve.

Ontwikkeling baby

De ontwikkeling van een baby kunt u bekijken via de website ontwikkeling van een baby. Hier kunt u per maand lezen wat uw kind hoort te kunnen. Let er wel op dat niet ieder kind even snel is. Wat de één bij 6 maanden al kan, kan een ander kind pas bij 9 maanden.

Aarsmaden

Een veel voorkomende aandoening bij kleine kinderen zijn aarsmaden. Dit zijn kleine wormpjes die de kinderen oplopen door bijvoorbeeld in de zandbak te spelen en vervolgens hun handen in hun mondje te stoppen. Op deze manier krijgen bacteriën kans het lichaam binnen te dringen en zich te nestelen in de darmen.

Linkruil.org

Comments are closed.