Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Veranderingen in de zorg

De afgelopen jaren heeft de zorg heel wat veranderingen doorgemaakt. Vooral de bezuinigingen zijn van grote impact geweest. Er wordt niet langer vanuit de overheid gehandeld, maar er wordt per gemeente bepaald hoe er invulling wordt gegeven aan de zorg. Het is daarom verstandig om de zorg eens onder de loep te nemen en dan met name voor mensen met een verstandelijke beperking. Waar voorheen het IQ bepaalde hoeveel zorg iemand kreeg, worden er nu naar hele andere dingen gekeken. Hoe functioneert hij of zij in de samenleving en in welke mate is iemand in staat om zich aan te passen. Mensen met een beperking verwerken informatie op een andere manier dan mensen zonder beperking. Er wordt daarom gekeken naar hoe het taalgebruik, geheugen, inzicht, informatieverwerking, leervermogen en concentratievermogen is ontwikkelt bij iemand met een beperking. Dit is echter nog maar een kleine greep uit de vele facetten waarvan het IQ afhankelijk is. Feit blijft dat een kind of volwassene met een beperking extra veel zorg nodig heeft.

 

Begeleiding voor het gezin

Ondanks de vele veranderingen blijft de zorg voor heel veel mensen erg belangrijk. Iemand moet  zich kunnen ontwikkelen en voor de één is dat vanzelfsprekender dan voor de ander. Als ouder of als begeleider van iemand met een beperking wil je maar één ding en dat is dat hij of zij zo zelfstandig mogelijk kan leven. Je wil dat je kind zoveel mogelijk in je gezin kan opgroeien. Toch vergt het erg veel van je gezin om de zorg te dragen voor een kind met een beperking. Gezinsbegeleiding kan daarom uitkomst bieden. Zij bieden de juiste ondersteuning en kunnen op verschillende manieren helpen. Dit varieert van begeleiding op maat tot een korte intensieve behandeling. Het is belangrijk dat jij je goed laten informeren door de verschillende instellingen die deze zorg aanbieden.

 

Hulp vragen

Als je als ouder veel werkt en ook voor eventuele andere kinderen moet zorgen, kun je jezelf wel eens voorbij lopen. Ervaar het niet als zwak, als je het allemaal even niet meer aankunt. Dit is heel normaal. Je hebt af en toe tijd voor jezelf nodig om op adem te komen. Schakel hulp in van een instelling die daar gespecialiseerd in is. Je kunt vaak al in een vroeg stadium bij hen terecht. Daar komt bij dat je kind ook in contact komt met kinderen die ook een beperking hebben. Kijk hier voor meer informatie.house-insurance-419058_640

Linkruil.org

Comments are closed.