Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Verschillende slaaphoudingen

Slapen doen we allemaal, maar wel op een verschillende manier. De één houdt ervan om op zijn zij te liggen terwijl de ander op de buik prefereert. Er bestaan verschillende theorieën waarin wordt uitgelegd wat jouw slaaphouding over jou zegt. Toch bestaat er één ideale slaaphouding en dat is de zijligging. Als jij met je knieën opgetrokken ligt en de armen voor je lichaam houdt, heb jij de ideale slaaphouding. Het is dan wel belangrijk dat jouw bed of boxspring je lichaam goed ondersteunen. Hierbij is het noodzakelijk dat je wervelkolom recht ligt. Het matras moet de schouders, de bekken en het dijbeen iets laten zakken en verder tegendruk bieden. Hiervoor kun jij je het beste laten adviseren bij beddenspeciaalzaak De Been.

 

Wat zegt de slaaphouding over jou

Of je het nu gelooft of niet, het blijft leuk om te controleren of het echt klopt. Let in het vervolg op jouw slaaphouding. In welke houding val je in slaap en hoe word jij wakker. Kijk vervolgens wat het over jou zegt. Ongeacht je houding, is een goede nachtrust erg belangsleeping-297724_640rijk en moet je ervoor zorgen dat je beschikt over een goed matras, een goede boxspring of ander bed.

 

Foetus houding

Om maar te starten met de foetus houding. Hierbij lig je op je zij en heb jij je armen en benen opgetrokken. Je beschermt als het ware je gezicht. Het is een veel voorkomende slaaphouding. Je bent best verlegen en gevoelig, maar komt altijd stoer over. Een harde buitenkant en een zachte binnenkant.

 

halve foetus houding

Hierbij zijn je benen minder opgetrokken dan bij de foetus houding. Deze houding is nog populairder dan de foetus houding. Deze houding biedt jouw bescherming en het laat tegelijkertijd zien dat je stabiel bent en zelfverzekerd. Daarnaast ontbreekt het jou ook niet aan sociale vaardigheden.

 

Soldaatje

Soldaten mogen vaak geen krimp geven en zijn nuchtere mensen. Geen drama en doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Bij de soldaat houding lig je op je rug en houd jij je armen langs je lichaam. De soldaatjes stellen hoge eisen aan zichzelf, zijn gereserveerd en allergisch voor drama.

 

Houtblok

Het lijkt in eerste instantie niet een heel comfortabele houding: op je zij met je armen langs je lichaam en je benen gestrekt. Het betekent dat je open staat voor anderen en erg sociaal bent. Klein nadeel is dat je te goed van vertrouwen bent. Hierdoor kunnen ze je makkelijk voor de gek houden.

 

Zeester

Je ligt op je rug en je hebt je handen op je kussen. De welbekende zeester houding. Je bent erg sociaal, maakt met iedereen een praatje en wil iedereen wel helpen, zolang jij maar niet in het middelpunt van de belangstelling staat.

 

Vrije Val

Je ligt op je buik met je armen en benen naar de zijkanten gewezen. Deze houding vertelt dat jij graag contact zoekt met je omgeving en dat je een echt gezelligheidsdier bent. Je hebt graag controle en dat komt mede doordat je niet heel veel zelfvertrouwen hebt. Faalangst en perfectionisme klinken dan ook bekend in jouw oren.

 

Koningklijk

Jij bent de koning te rijk als jij op je rug slaapt. Je bent zelfverzekerd en kan de hele wereld aan. Je accepteert het leven, ook de minder leuke dingen en staat open voor iedereen en alles!

 

Verlanger

Er zijn meerdere benamingen voor deze slaaphouding. Je ligt in ieder geval op je zij met je armen recht vooruit. Het lijkt alsof je wat wilt vastpakken en daarom noemen ze het ook wel de aapjes houding. Alsof je elk moment van liaan naar liaan kan slingeren. Je staat wel open voor andere mensen, maar je bent wel op je hoede. Belofte maakt schuld en dat weet jij maar al te goed. Een belofte verbreken komt bij jou niet voor.

 

Jij en je partner

Het is natuurlijk ook mogelijk dat jij het bed moet delen met je partner. Er bestaan ook genoeg feiten en fabels over wat jullie slaaphouding over jullie zegt. Slapen jullie het liefst uit elkaar, houd daar dan rekening mee bij het aanschaffen van een bed. Ga dan voor een boxspring of ander bed dat extra groot is.

 

Lepeltje lepeltje

Jullie relatie is sterk en vertrouwen is belangrijk. Jullie zijn intiem en gaan voor elkaar door het vuur.

 

Afgewend

Jullie liggen beide op je zij met je hoofd de andere kant op. Je raakt elkaar nog aan met jullie onderrug, benen of voeten. Jullie hechten waarde aan jullie eigen ruimte en leven, maar zijn wel erg intiem en delen alles met elkaar.

 

Rug-schouder

De één ligt op zijn of haar rug en de ander ligt op met zijn of haar hoofd op de schouder. Dit geeft aan dat jullie voor elkaar klaar staan en elkaar helpen.

 

Linkruil.org

Comments are closed.