Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Voedingssupplementen

Iedereen heeft wel eens van voedingssupplementen gehoord. Van vrienden of kennissen, op televisie, in de media. Ook iedereen kent wel iemand die een bepaald soort voedingssupplement neemt.

Voedingssupplementen bestaan er immers in verschillende vormen, en de dag van vandaag is er voor ieder wat wils.
Is het nu om af te slanken, spiermassa bij te komen, een gezonde maaltijdvervanger of een portie extra vitaminen in de winter. Supplementen komen in zo veel verschillende vormen voor dat het woord voedingssupplement wel heel breed kan beschouwd worden.

De meest bekende voedingssupplementen zijn natuurlijk eiwitten shakes. Deze bestaan reeds zeer lang en worden door heel veel sporters en niet-sporters genomen. De ene heeft nood aan eiwitten voor meer spieropbouw, de andere neem een shake als gezond alternatief voor een vette en koolhydraatrijke maaltijd.

Creatine is ook een naam waar iedereen wel eens van gehoord heeft. Dit komt omdat ook Creatine wereldwijd zeer veel gebruikt wordt. Het is doeltreffend, legaal en veilig in gebruik. Creatine heeft dan ook probleemloos de tand des tijds doorstaan door de bewezen werking ervan. Creatine zorgt zowel voor meer kracht (bodybuilding) als voor meer uithouding (duuratleten).

Voedingssupplementen zijn dan ook bedoeld als supplement op onze dagelijkse voeding (en dus gene vervanger ervan). Wat wek tekort komen in onze dagelijkse voeding, kan met een supplement aangevuld worden. Iemand die tijdens een streng dieet niet voldoende vitaminen binnenkrijgt is uiteraard snel en goed verder geholpen met een vitamine complex.
Voedingssupplementen zijn niet bedoeld om onze dagelijkse voeding te vervangen. Daarvoor zijn ze te beperkt en te hard gefocust op één bepaald doel. Een concreet voorbeeld: Vitaminen tabletten kunnen je lichaam van een grote dosis vitamine C voorzien, maar ze kunnen het lichaam niet voorzien van voldoende vezels.

Linkruil.org

Comments are closed.