Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar is het ketogeen dieet goed voor?

Koolhydraten worden sterk teruggebracht bij het ketogeen dieet. Op hetzelfde moment worden de vetten sterk veel meer gegeten. De eiwitten blijven gelijk of worden tevens in aantallen vermeerderd. De verdeling van het ketogeen dieet is 80% vetten en 20% eiwitten. Onverzadigde vetten zijn het grootste gedeelte van de vetten. Voeding met transvetten kunnen het best ontweken worden. Het dieet is moeilijk vol te houden bij de aanvang. Het wordt steeds makkelijker om het te blijven doen.

Hoe werkt het ketogeen dieet?
Je lichaam gaat van koolhydraten naar vetten als brandstof. Het gevolg van het dieet is dat je lichaam in een andere metabolische staat terecht komt. Deze staat van het lichaam is bekend onder de naam ketose. Er worden ketonen aangemaakt in de lever als een persoon in ketose verkeert. Ketonen zijn dan de brandstof voor je lichaam. Overtollige ketonen verlaten je lichaam via de urine. Er kan een test uitgevoerd worden of men in ketose verkeert.

Afvallen met het ketogeen dieet
Personen die gewicht kwijt willen raken gebruiken het dieet het meest. 65-30-5 is de verhouding die voornamelijk wordt gebruikt. Dit geeft de verhouding weer tussen het vet, eiwitten en koolhydraten. Bij het ketogeen dieet om af te slanken moet er eveneens minder calorieën worden genuttigd. De afgelopen jaren zijn diëten met weinig of geen koolhydraten door veel mensen gevolgd. Een voorbeeld van een dieet met weinig koolhydraten is het eiwitdieet.

Linkruil.org

Comments are closed.