Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rollator?

Een rollator heeft verschillende onderdelen die van belang zijn voor de aanschaf ervan. De onderkant staat op wielen die groot, klein, hard of zacht kunnen zijn. Grote wielen zijn handig om over obstakels te komen en zachte wielen zorgen voor een schok dempende werking. Het frame moet van een stevig materiaal zijn. De handvatten kunnen worden aangepast door ze een groter draagoppervlak te geven. Tot slot moeten de remmen goed werken.

Waar moet ik op letten bij het kopen ervan?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij de aanschaf. Er zijn verschillende soorten remmen beschikbaar, hydraulische, kabel en handremmen. De ene kan beter bij je passen dan de andere. Als je een zitje wilt gebruiken, is het belangrijk dat deze van een goede kwaliteit is en dat de handrem goed werkt. Massieve banden kunnen heel handig zijn, omdat je ze niet hoeft op te pompen. Wielen met lucht kunnen echter de schokken beter opvangen. Onderzoek of de handvatten verstelbaar zijn in hoogte. Het is erg belangrijk dat ze op de juiste hoogte staan, omdat je anders rugpijn en andere klachten kunt krijgen. Let er tot slot op welk gewicht de rollator maximaal aankan. Zonder de juiste ondersteuning heb je er namelijk vrij weinig aan.

Hoe weet ik welke rollator het beste voor mij is?

Het hangt van je wensen af welke rollator het beste bij je past. Het is daarom goed om hier eerst, alleen of samen met iemand, goed over na te denken. Wil je de rollator voornamelijk binnen of buiten gebruiken? Moeten er boodschappen in kunnen worden vervoerd? Moet je erop kunnen zitten? Zal je veel obstakels op de weg tegen komen of juist niet? Moet de rollator makkelijk op te bergen en mee te nemen zijn? Als je al deze vragen hebt beantwoord, heb je een goed beeld van het soort rollator dat bij jouw wensen past. Laat deze punten aan de verkoper zien en je krijgt de beste aanbeveling.

Linkruil.org

Comments are closed.