Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waar wordt botox voor gebruikt?

botox behandeling
Botox is inmiddels wel bekend bij iedereen, jong en oud laat zich tegenwoordig behandelen met botox, meestal om er wat jonger en beter uit te zien. Botox wordt gemaakt uit de bacterie Clostridium Botulinum, de grondstof van botox is een eiwit, botuline toxine genaamd. Waar botox vroeger vooral voor medische toepassingen werd ingezet, wordt het tegenwoordig vooral gebruikt voor cosmetische ingrepen. Vooral het laten verdwijnen van rimpels is ingreep waar botox veel voor wordt gebruikt. Maar waar kan botox nu eigenlijk voor worden ingezet? We hebben hieronder een en ander op een rijtje gezet.

Rimpels verminderen of laten verdwijnen

Zoals al gezegd, het laten verdwijnen van rimpels is een van de meest voorkomende redenen waarom iemand een botox behandeling wil ondergaan. Fronsrimpels en voorhoofdrimpels willen de meeste mensen liever niet hebben en om die reden laten ze die dan ook verminderen of verdwijnen met behulp van een botoxinjectie. Na de botox behandeling ziet de patient er weer een stuk jonger en frisser uit. Vooral vrouwen laten een botox behandeling uitvoeren, maar tegenwoordig zie je ook steeds meer mannen die een botoxinjectie laten zetten om er weer wat jeugdiger uit te zien. Het oog wil uiteindelijk ook wat en kennelijk vinden de mensen het nog steeds zeer belangrijk om er goed uit te zien. Voorhoofdrimpels laten mensen ook verwijderen omdat ze anders een zorgelijk, somber gezicht hebben. Ook de bekende kraaienpootjes rond de ogen kunnen met behulp van botox worden verwijderd.

Botox tegen migraine en hoofdpijn

Een niet zo bekende maar wel belangrijk effect van een botox behandeling is, dat het migraine en spanningshoofdpijn kan doen verminderen. De spanning op het voorhoofd vermindert namelijk door het toedienen van een botoxinjectie waardoor spanningshoofpijn kan afnemen. Let wel, er is absoluut geen garantie dat hoofdpijn vermindert na een botox behandeling, maar het gebeurt wel regelmatig. Zie het dus als een prettig bijeffect.

Botox behandeling tegen overmatig zweten

Botox is ook zeer geschikt om ingezet te worden bij mensen die last hebben van overmatif transpireren. Kort gezegd blokkeert de botox de zenuwen die er voor zorgen dat de zweetklieren worden aangestuurd. Voor veel mensen die echt last hebben van overmatig transpireren kan dat echt de ideale oplossing zijn.

Wenkbrauw liften en mondhoeken optrekken

Veel mensen die wat ouder worden krijgen last van hangende wenkbrauwen en mondhoeken. Botox is bij uitstek geschikt om de wenkbrauwen te liften en de mondhoeken op te trekken. Het nadeel van hangende mondhoeken is dat het er voor zorgt dat mensen een somber, ontevreden gezicht krijgen en daar zit niemand uiteindelijk op te wachten.

Linkruil.org

Comments are closed.