Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom brood van de bakker het allerlekkerst is!

Brood: het is ongetwijfeld een van de meest geconsumeerde voedingsmiddelen in Europa, en misschien wel in de hele wereld. We zeggen niet voor niets dat iets broodnodig is, als het heel erg belangrijk is! Toch bestaat er nog wat onduidelijkheid over hoe gezond brood nu eigenlijk is, en welke opties het beste zijn.

 

Bakkersbrood is hoe dan ook een betere keuze dan de soorten die je in de supermarkt kan vinden, en wel om verschillende redenen. Een overzicht van waarom je voor bakkersbrood zou moeten kiezen, is hier wel op zijn plaats!

Waarom brood van de bakker de beste keuze is

Veel mensen vinden dat niets op kan tegen de kwaliteit van een brood van de bakker, en ze hebben gelijk. Wat volgt is een overzicht van redenen waarom je voor een dergelijke brood zou moeten gaan, zowel voor je gezondheid als voor het genot!

 

  1. Het brood is verser

 

Het hoeft eigenlijk niet gezegd te worden, maar bakkers brood is altijd verser dan het brood dat je in de winkel kan vinden. De meeste bakkers staan immers al heel vroeg op om hun brood te bakken, en dat is precies waarom het zo’n authentieke smaak heeft.

 

In brood van de supermarkt zitten vaak bewaarmiddelen die het langer doen meegaan, maar dat is natuurlijk niet bepaald gezond. Een dergelijke brood is snel oud, maar dat bewijst dat het om een kwalitatief brood gaat!

 

  1. Brood van de bakker is natuurlijker

 

Een andere goede reden om voor echt brood van de bakker te kiezen is omdat er minder kunstmatige stoffen in zitten. In voorgefabriceerd brood zijn smaakstoffen, kleurstoffen, heel wat zout, en nog tal van andere substanties verwerkt.

 

Brood van de bakker bevat in het ergste geval wat zout en een beetje toegevoegd vet, maar daar blijft het ook bij. Juist door het gebruik van enkel natuurlijke ingrediënten past bakkersbrood perfect in een gezond eetpatroon!

 

  1. Brood van de bakker is gezonder

 

Tenslotte is brood kopen bij de bakker de ideale manier om gezonder te eten. Bij het bakproces worden kwalitatief hoogstaande granen en meel gebruikt, waardoor het brood heel wat voedingswaarde bevat.

 

Naast complexe koolhydraten zijn in bakkersbrood ook veel eiwitten en vetten aanwezig (afhankelijk van het soort brood). De meeste broden uit de winkel zijn in die mate bewerkt dat ze haast geen vitaminen en mineralen meer bevatten. Lege calorieën dus, waar je lichaam helemaal niets mee is!

Linkruil.org

Comments are closed.