Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waarom een EHBO cursus?

Ieder jaar gebeuren er ruim 300.000 ongelukken, waarvan ongeveer 80% in en rond het huis. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje, wat een G4S EHBO cursus noodzakelijk maakt.

Bedenk eens wat er kan gebeuren als iemand binnen je gezin een ongeluk krijgt, maar jij kunt er niets aan doen. 112 bellen? Dat duurt nog wel even, misschien is het wel heel ernstig. Daarom is het erg slim om een EHBO cursus te volgen. Zo kun je je geliefden zo goed mogelijk helpen mocht er iets gebeuren. Na het succesvol afronden van een EHBO cursus weet je precies wat te doen in zo’n situatie. Je leert om te gaan met gevaarlijke situaties en weet u hoe u moet handelen.

Wat leer je bij een EHBO cursus?

Naast dat je veel theorie leert over EHBO en hulpverlening, leert je natuurlijk ook veel praktische vaardigheden. Denk aan levensreddende handelingen, de stabiele zijligging en de Rautek. Daarnaast hebben sommige lessen inhoud over het behandelen van brandwonden, botbreuken, uitwendige bloedingen, alcoholvergiftiging en nog veel meer. Natuurlijk komt het gebruik van de AED, het aanleggen van verbanden en de kleinere verwondingen zoals een bloedneus of een insectenbeet.

Tevens leer je ook hoe je bepaalde ongelukken kunt voorkomen. Mocht er toch een ongeluk gebeuren, dan weet je hoe je moet handelen.

Linkruil.org

Comments are closed.