Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wanneer moet 24 uurs zorg worden ingeschakeld?

In een land waar we gebruik maken van goede zorg, is het niet wonderlijk dat er ook diensten zijn die de zorg 24 uur per dag op zich nemen. Dit wordt ook wel de 24 uurs zorg genoemd. Zoals de naam al doet vermoeden, houdt dit in dat een team 24 uur voor de patiënt of cliënt klaar staat en er altijd hulp mogelijk is. Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor 24 uurs zorg, hoewel dit niet zomaar voor elk persoon weggelegd is. In een participatiesamenleving, is het nog steeds gewenst om elkaar zo goed mogelijk te helpen. Denk aan een mantelzorger. Vandaar dat er wel bepaalde eisen zijn voor de 24 uurs zorg.

Wanneer is er recht op?

Er kan worden gedacht aan iemand die dement is en waarbij de situatie steeds erger wordt. Iemand die erg in de war is, kan nu eenmaal vreemde dingen doen. Denk aan de ziekte van Alzheimer, die veel voorkomt. Bij dementie is het nu eenmaal zo dat er geen vooruitgang meer zal plaatsvinden, waardoor de cliënt juist steeds meer zorg nodig heeft. Er is geen blik meer op vooruitgang, maar er zal wel gekeken worden naar hoe de zorg het beste ingezet kan worden.

Een andere mogelijkheid, is wanneer iemand palliatieve zorg nodig heeft. Dit houdt in de laatste levensfase, wanneer iemand dreigt te overlijden. Daarbij zijn veel mensen die wensen thuis te kunnen sterven. Wanneer zij niet te intensieve zorg nodig hebben, kan deze vorm van zorg worden ingezet.

Ook het herstellen van een ziekenhuisopname kan thuis gebeuren, maar vaak is er nog enige zorg nodig. Denk aan wondverzorging, hulp bij opstaan en wandelen en meer. Ook dan komt deze vorm van zorg goed van pas. Het is bovendien goedkoper om deze vorm van zorg te bieden, dan iemand nog dagenlang in het ziekenhuis te laten. Op die manier wordt ook naar het financiële plaatje gekeken.

Tot slot is er nog de mantelzorger die niet altijd kan klaarstaan voor de cliënt. Ook zij hebben vaak een baan en/of een gezin, waardoor het niet mogelijk is 24 uur per dag beschikbaar te zijn om zorg te bieden. Hierin kan deze zorg een oplossing bieden, zodat de mantelzorger ook tijdelijk minder zorgen heeft om de cliënt.

Linkruil.org

Comments are closed.