Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wanneer ooglaseren een optie wordt

Ooglaseren kan een grote verbetering zijn als u uw gezichtsvermogen achteruit gegaan is. Toch is de behandeling niet geschikt voor iedereen en is een onderzoek door een oogarts nodig om vast te stellen of u een geschikte kandidaat bent voor de behandeling. Er zijn een aantal belangrijk punten waar de oogarts naar zou kunnen kijken om vast te stellen of uw ogen geschikt zijn voor een LASIK behandeling.

Wanneer ooglaseren wordt afgeraden

Een van de eerste punten waarop gelet wordt is uw leeftijd en of u dezelfde prescriptie heeft voor op zijn minst 5 jaar. Jongeren wordt het ogen laseren afgeraden omdat de ogen op jongere leeftijd nog veranderingen zullen ondergaan. Als uw prescriptie blijft veranderen is dat een reden om voorlopig nog niet te denken aan een ooglaserbehandeling. Ook zal een LASIK behandeling niet kunnen voorkomen dat u op latere leeftijd toch een leesbril nodig zal hebben.
Er wordt ook gekeken naar andere factoren die te maken hebben met uw ogen. Denk bijvoorbeeld aan droge ogen. Als u last heeft van droge ogen wordt een LASIK behandeling sterk afgeraden. Uw ogen zullen namelijk nog droger worden door de behandeling. Als je grote pupillen hebt kan het zijn dat een ooglaserbehandeling ook niet de geschikte oplossing is. In dat geval wordt de kans op halo´s en schitteringen groter als bijwerking van een LASIK behandeling. Dit is niet het geval als uw pupillen niet te groot zijn.

Als u op meerdere punten niet geschikt blijkt voor een ooglaserbehandeling, zal de oogarts de behandeling afraden. Een consultatie is meestal gratis en op die manier kan je er achter komen of u wel of niet de geschikte kandidaat bent voor een ooglaserbehandeling.

De juiste kandidaat voor een LASIK ooglaserbehandeling

De juiste kandidaat voor een ooglaserbehandeling is iemand die na onderzoek op verschillende factoren geen kans heeft op bijwerkingen door LASIK. Als je gezichtsvermogen jaren lang stabiel is, geen droge ogen hebt en een hoornvlies hebt die dik genoeg is, staat de optie open om je ogen te laten laseren. De oogarts die je zal onderzoeken zal ook andere factoren onder de loep nemen om een totaal plaatje te krijgen van de mate van risico.

Als u blijkt de geschikte kandidaat te zijn voor een ooglaserbehandeling is er geen reden om je zorgen te maken over de behandeling. Ooglaseren is een zeer nauwkeurige chirurgische behandeling met een zeer hoge succespercentage. Als voorbeeld heeft Optical Express 99% van de patiënten die 100% zien na de eerste behandeling. De 1% die dat niet heeft ziet wel beter, maar niet 100% en kan na een tweede behandeling wel 100% zien. Ogen laseren Amsterdam is mogelijk en ook in Den Haag en Eindhoven zijn er klinieken.

Linkruil.org

Comments are closed.