Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is een oogontsteking precies?

Een ontstekingsreactie binnenin of om het oog staat bekend als een oogontsteking. Een virus of bacterie van buitenaf schrijft een ontstoken oog dikwijls toe. Het is voor een voor een bacterie moeiteloos om het lichaam binnen te dringen als iemand onvoldoende afweer heeft. De bacteriën en virussen gaan het lichaam bereiken als iemand een stuk toegankelijker is.

Personen met de ziekte van pfeiffer hebben een verhoogd risico op een oogontsteking. Werk in stoffige ruimtes groot de kans op de ontsteking. Een vastgeplakt oog, hoge koorts en overmatig zweten zijn deze verschijnselen. Als men last heeft van een oogontsteking dan is het aan te bevelen om een arts te vragen over advies. Er kan bovendien een acute oogontsteking ontwikkelen. Voornamelijk is het cruciaal om genoeg water te drinken om afvalstoffen uit het lichaam te krijgen en het water werkt de eventuele koorts naar een lager niveau.

De patiënt kan een aspirine nuttigen tegen de pijn. Een aspirine verlaagt de koorts. Het kan het oog helpen om een zonnebril op te doen. Ontstekingsremmers kunnen aanbevolen worden door een arts bij constatering van een oogontsteking. Het is mogelijk dat in ernstige situaties antibiotica worden voorgeschreven. De arts kan in extreme situaties de patiënt naar het ziekenhuis sturen.

Linkruil.org

Comments are closed.