Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is huisstofmijt en hoe bestrijd je deze?

Huismijt, piepende ademhaling, regelmatig last van hoesten, een rode en geïrriteerde neus (niezen, een loopneus, verstopte neus) en een slechte nachtrust. Allemaal klachten die voor mensen met een huisstofmijtallergie bekend zijn. Wellicht heb je er op dit moment ook wel last van. Vooral bij wat natter en vochtiger weer steken de bovenstaande klachten de kop op. Heel erg vervelend voor de mensen die er gevoelig voor zijn. Kun je wat aan deze klachten doen?
Ja, dat is zeker mogelijk! Om te vertellen hoe je de huisstofmijt kunt bestrijden, is het goed om eerst even stil te staan bij het diertje zelf.

De kleine huisstofmijt heeft een lengte van 2 tot 4 millimeter. Dit maakt dat je het beestje met het blote oog niet kunt zien. Wanneer je het onder een microscoop plaatst, zul je zien dat het lijkt op een klein en wit spinnetje. Vervelend is in elk geval dat je het nauwelijks tot niet kunt zien. Daarover valt wel meteen iets te vertellen, de huisstofmijt is namelijk overal om ons heen te vinden. Het maakt niet uit waar je bent, over leeft dit kleine beestje. Zowel binnen als buiten, het hele jaar door, overal leeft de huismijt.

De huisstofmijt leeft van het huidschilfers. Deze schilfers worden door mensen en door dieren verloren. Naast de huidschilfers worden ook schimmels gegeten door de huismijt. Wanneer de temperatuur daarbij een graad of 20 is, met een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 60 tot 70 procent, is het goed vertoeven voor de huisstofmijt. Het maakt niet uit waar ter wereld je bent, overal leeft het beestje. Echter zal het zich beter voortplanten in de bovenstaande omstandigheden. Wanneer het klimaat droog is, dus een laag luchtvochtigheidsgehalte, of het er heel warm is, meer dan ongeveer 25 graden, zal de voortplanting moeilijker verlopen.

Voor meer informatie over het bestrijden van de huisstofmijt, klik hier!

 

Linkruil.org

Comments are closed.