Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat is koolhydraatarm dieet?

Het volgen van een dieet is een populaire bezigheid in Nederland. Vooral een koolhydraatarm dieet of low carb dieet is één van de populairdere en bekendere diëten van tegenwoordig.
Bij koolhydraten denk je al snel aan pasta, rijst, aardappelen en brood. Voeding die eigenlijk nauwelijks zijn weg te denken binnen een Nederlands huishouden. Hoe valt een koolhydraatarm dieet toe te passen?

Uitleg koolhydraatarm dieet

Er zijn een aantal dieet die zich richten op het beperken van koolhydraten in de voeding.

Atkins dieet
Soutch dieet
Dr. Frank
Dukan

Bij deze bovenstaande diëten ligt de focus om het aantal koolhydraten op een dag moet worden beperkt. Je dagelijks voeding zou niet meer dan 20% moeten bestaan uit koolhydraten. De afname van het eten van pasta’s, rijst en andere koolhydraten wordt gecompenseerd met het eten van eiwitten en natuurlijke vetten.

Waarom zijn koolhydraten slecht?

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat het eten (te) veel koolhydraten kan leiden tot overgewicht. Er zit veel glucose hierin, glucose is een brandstof van het menselijk lichaam. Wanneer er dus teveel glucose in je lichaam terugkomt, kan deze glucose niet worden omgezet in energie, maar wordt deze omgezet in vetten. Er ontstaat een vetopname die mensen juist willen voorkomen.

Koolhydraatarme diëten slecht?

Veel mensen denk dat een koolhydraatarm dieet betekent dat je helemaal geen koolhydraten meer binnenkrijgt. Het lichaam heeft deze nodig echter is het dus belangrijk om er niet teveel binnen te krijgen. De nadelen die worden opgesomd over verhoogde kans op hart- en vaatziekten zijn toepasbaar op het helemaal niet meer eten van koolhydraten.

Het eten van een gevarieerde voeding van vitaminen, mineralen en voedingsvezels zorgt voor een goede voeding voor het lichaam. Op een eigenlijk eenvoudige manier kun je afvallen.

Een dieet gaat vaak samen met meer beweging. Door een goede combinatie van een gezondere en betere voeding samen met sporten kan ervoor zorgen dat je op een verantwoorde manier kunt afvallen.

Linkruil.org

Comments are closed.