Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat te doen bij een overlijden?

Nadat een dierbaar persoon is overleden heeft u niet alleen te maken met verdriet, er moeten namelijk ook een aantal zaken geregeld worden. Dit klinkt als een ingewikkeld proces en het is daarom goed voor te stellen dat u hierbij graag hulp heeft van een specialist. Wanneer een dierbare is overleden is het belangrijk dat u direct de huisarts contacteert om het overlijden door te geven. Dit noemt men een verklaring van overlijden. Zonder deze verklaring kan er niets worden gedaan. Zodra deze verklaring is ontvangen kunt u aangifte doen van overlijden om vervolgens de uitvaart te regelen.

Uitvaartverzekering

Ga na of de overleden persoon in kwestie een uitvaartverzekering had of niet. Deze cruciale informatie is van groot belang bij het regelen van de uitvaart. In veel gevallen heeft de overledene wensen met betrekking tot de uitvaart. Denk hierbij aan een voorkeur voor begrafenis of crematie, favoriete bloemen/muziek of een locatie die speciaal is. Om de uitvaart compleet te maken is het fijn om deze wensen te kunnen vervullen. Vaak worden deze wensen mondeling gecommuniceerd naar de nabestaanden. Maar het wil ook weleens voorkomen dat de wensen op papier worden genoteerd.

Overige zaken

Naast de zojuist genoemde belangrijke taken moet er nog veel meer geregeld worden wanneer een dierbare overlijdt. Denk hierbij aan rouwkaarten, een rouwadvertentie, een condoleance en meer. Om er zeker van te zijn dat je niets belangrijks vergeet helpt een uitvaartverzorging je bij het regelen van de gehele uitvaart. Zo kun je er zeker van zijn dat alles tot in de puntjes wordt geregeld en dat alles naar wens is. Je kunt maar een keer afscheid van iemand nemen, zorg daarom dat de gehele uitvaart klopt en dat iedereen de mogelijkheid heeft om afscheid te nemen van de overledene.

Afbeeldingsresultaat voor uitvaart

Linkruil.org

Comments are closed.