Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat veroorzaakt een ontstoken keel?

Een ontstoken keel staat ook bekend als faryngitis. Het is niet prettig om klachten hebben van een ontstoken keel. Pijn in de keel en hoestbuien zijn voornamelijk de klachten van een ontstoken keel. In de meeste gevallen is er ook sprake van koorts. De ontstoken keel is vaak vlot weer voorbij. Je ontvangt normaliter geen antibiotica en moet je vervolgens een paar dagen rust nemen.

Wat kun je er tegen doen?
Om de pijn af te laten nemen is het raadzaam om veelvuldig te drinken. Wanneer problemen hebt met een verstopte neus dan is het raadzaam druppels tot je te nemen. Je ontlast hiermee je keel en je kunt zo makkelijker de week klachten doorstaan. Slikproblemen is een vaak voorkomende klacht bij een ontstoken keel. Het is mogelijk dat je een ontstoken keel hebt als je gevoelige halsklieren voelt. Bij kinderen komt ook buikpijn klachten of hoofdpijn voor. Het gevaar van een ontstoken keel is dat het overdraagbaar op anderen is.

Wat veroorzaakt het?
Het betekent dat je je partner beter even niet kunt kussen. Een kans om het op te lopen komt dan voor. De ontstoken keel komt normaliter tot stand door een bacteriƫle besmetting. Personen in de omgeving moeten oppassen voor de hoestbuien. Het vocht is enorm makkelijk over te dragen.

Linkruil.org

Comments are closed.