Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wat zijn de oorzaken van hielspoor?

hielspoorTen eerste is het belangrijk om te weten dat hielspoor een abnormaal soort botgroei is aan het hielbot. Met name aan de onderkant van de hiel en kan in sommige gevallen uitsteken naar de zijkant. Meestal vormt hielspoor zich aan het bindweefsel wat gekoppeld is aan de onderkant van het hielbot. De groei van hielspoor bestaat uit kalkafzetting wanneer het bindweefsel wegtrekt van het hielbot.

Er kunnen veel oorzaken zijn van hielspoor. In de meeste gevallen zijn atleten of mensen die een actieve levensstijl hebben bijzonder gevoelig. Dit is omdat regelmatig lopen, springen of iedere andere herhalende bewegen van de hiel kan leiden tot het ontwikkelen van hielspoor. Ook mensen die regelmatig zware voorwerpen tillen kunnen hier gevoelig voor zijn, omdat dit ook weer zorgt voor sterke spanning op het hielbot en de verbinding. Het lichaam reageert hier op door calcium af te zetten rond het gebied van het hielbot.

De groei van hielspoor zelf is niet te voelen. De pijn wordt echter veroorzaakt door irritatie van het omliggende weefsel in de hiel. Het gebied rond de kalkafzetting kan ontstoken raken en pijn veroorzaken, evenals blauwe plekken doordat een uitstulpsel druk geeft in het weefsel van de hiel.

De pijn is vooral te voelen wanneer men staat of loopt op de hiel. Ook na een periode van rust (na het slapen), kan het gebied erg pijnlijk zijn en valt er soms bijna niet op te staan.

Lees hier meer over Tips bij hielspoor.

Linkruil.org

Comments are closed.