Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Waterontkalker maakt antikalk onnodig

Antikalk is een verzamelnaam voor alles wat met het verwijderen van kalkaanslag te maken heeft. Kalkaanslag wordt veroorzaakt door kalk in het water, de mate van “hardheid” van het water. In dit artikel leg ik uit dat het verwijderen van kalkaanslag en het voorkomen ervan 2 verschillende dingen zijn.

 Antikalk: kalkaanslag verwijderen

Bij antikalk denken de meeste mensen aan allerlei poetsmiddeltjes waarvoor reclame wordt gemaakt op TV. Kalkaanslag is hardnekkig en laat zich maar moeilijk verwijderen, er zijn dus dure antikalk middelen en een (on)gezonde dosis inspanning voor nodig. Naast deze poetsmiddelen zijn er ook nog de ontkalkers om bijvoorbeeld het koffiezetapparaat te ontdoen van kalk. Ook dit is een periodiek terugkerende bezigheid, de frequentie van ontkalken hangt uiteraard af van de mate waarin het water kalk bevat. Ook deze antikalk middelen kosten geld, en zijn bovendien niet goed voor ons milieu. Ten slotte zijn er nog de zogenoemde waterverzachters. Vaak zijn dit zouten om het water te verzachten, zodat de kalk zich minder vastzet in warmwaterapparatuur. Ook hier geldt weer: duur en slecht voor het milieu. Er is echter een veel betere antikalk methode: het water ontdoen van kalk met een waterontkalker

 Waterontkalker: kalkaanslag voorkomen

Waar antikalk middelen kalkaanslag verwijderen (als het kwaad dus al is geschiedt), voorkomt een waterontkalker dat kalkaanslag zich überhaupt kan vormen. Een waterontkalker verwijdert de kalk namelijk al uit het water voordat het uw huis binnen komt. Het is een apparaat dat wordt aangesloten vlak na de watermeter, meestal in de kruipruimte of meterkast. Dat kan, aangezien de betere waterontkalker zeer compact is. De enige echt effectieve waterontkalker werkt op basis van ionenwisseling. Zoals de naam al zegt, worden er deeltjes in het water ingewisseld, in dit geval de harde calciumdeeltjes tegen zachte natriumdeeltjes. Het resultaat is volledig zacht water, ontdaan van kalk. Met één ingreep wordt de vorming van kalkaanslag in uw huis voorkomen. Een zeer prettige bijkomstigheid is dat zacht water letterlijk zacht aanvoelt, het is een weldaad voor uw haar en huid. Eczeem– en psoriasispatiënten rapporteren zelfs een significante vermindering van hun huidklachten.

Een waterontkalker voorkomt kalkaanslag door water te ontharden, waar gangbare antikalk middelen slechts de symptomen van hard water bestrijden.

Linkruil.org

Comments are closed.