Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Westvleteren beste bier van de wereld.

Westvleteren beste bier van de wereld.

 

Op 25 september 2006 werd besloten, dat er voortaan telefonisch gereserveerd dient te worden, voor men het bier kan komen afhalen. Dit om te voorkomen, dat er een massale toestroom naar Westvleteren zou ontstaan, waarbij de productie niet toereikend genoeg is. Zelfs bij het bestellen is het wachten geblazen voor de liefhebber, doordat er slechts één lijn beschikbaar is in het klooster en deze veelal bezet is!

 

Verbouwingen aan de abdij.

 

Vanaf 2008 is de abdij in Westvleteren bezig met grote verbouwingswerken, waarvan de kosten achteraf hoger uit blijken te vallen dan men eerder had verwacht. Om de verbouwing toch voort te kunnen zetten werd in oktober 2010 gespeculeerd, dat het bier voortaan ook in supermarkten verkrijgbaar zou zijn. Deze speculaties bleken een jaar later, in oktober 2011, gedeeltelijk te kloppen, toen het abdij bekend maakte, dat het samen met winkelketen Colruyt 93.000 verassingspakketten zou gaan verkopen. Je kon dus tijdelijk Westvleteren 12 kopen. Deze pakketten bestonden uit zes flesjes van het Westvleteren 12-bier, gecombineerd met twee degustatieglazen en droeg voortaan de naam ‘Westvleteren XII bouwsteen’, wat vanzelfsprekend refereert aan de verbouwing. Om te voorkomen, dat ook hier een massale toestroom op zou komen, werd het pakket enkel verkocht in ruil voor een waardebon uit de Knack, Le vif of De Standaard, samen met 25 euro.

 

Bouwstenen.

 

Deze actie was de ideale moment als wou Westvleteren 12 kopen. De actie werd een groot succes in België en zou in april 2012 ook in Nederland herhaald worden, in een samenwerking met groothandel Sligro. Ook hierbij konden klanten van Sligro slechts een van deze ‘bouwstenen’ kopen, in ruil voor een bon en 27,50 euro excl. BTW. Net als in België, waren de pakketten binnen no-time verkocht in de Nederlandse winkels. Later in 2012, om precies te zijn op 14 december, werden voor het eerst flesjes bier naar Amerika geëxporteerd. Een totale hoeveelheid van 15.000 van de eerder beschreven ‘Westvleteren XII bouwsteen’-pakketten, werd binnen één dag verkocht voor een prijs van 85 dollar (ongeveer 65 euro) per stuk.

 

Linkruil.org

Comments are closed.