Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Wie gaat er lekker slapen? Jij!

Maar daar zul je dan wel de juiste spullen voor in huis moeten hebben. Een gezonde nachtrust is helemaal niet zo vanzelfsprekend als je denkt.

Verschillende factoren spelen hierbij een rol. Ten eerste je instelling. In hoeverre vind jij je nachtrust belangrijk? Mocht je het graag laat maken en alsnog vroeg op moeten staan, dan ben je bijvoorbeeld verkeerd bezig. Zo loop je jezelf alleen maar voorbij en daar ga je uiteindelijk de gevolgen zeker weten van merken. Oh, en eten en drinken vlak voor je gaat slapen is al helemaal geen goed idee. Dat zakt dan niet goed en zo zal je maag geheid lastig gaan doen. Geluiden maken. Heel aanwezig zijn.

Beeldschermen? Vlak voor het slapen? Hartstikke leuk die mails, apps en Netflix shows maar die zijn er morgen ook nog wel. Digitale signalen schreeuwen naar je brein en houden ‘t wakker. Weersta de verleiding en focus je op je slaap!

Nog een tip: zorg voor een comfortabel matras in combinatie met een dito kussen waar jij heerlijk op kunt liggen. Je rug en nek moeten volledig horizontaal zijn zodat je lichamelijk perfect in balans bent. Destemeer kans dat je dat mentaal de volgende ochtend ook zult zijn, zolang je verder geen fysieke ongemakken, kopzorgen of slaapproblemen ervaart.

Nu nog een bed uitzoeken!

Is ‘t koud daarboven?

Nee hoor, jij ligt lekker warm onder de wol in je hoogslaper. Van het verschil in afstand tot de grond merk je niks. Ja, tenzij je een gewend bed gewend bent en de eerste paar keren eruit dondert uit macht der gewoonte maar daar gaan we even niet van uit. Het grote voordeel aan een hoogslaper is dat je van een heleboel ruimte onder je bed profiteert die je normaal gesproken niet eens zou hebben. Maak daar een gezellige zithoek van of zet je bureau er neer. En anders is opslag een voor de hand liggende optie.

Keuzes, keuzes

Er zijn mensen die niet zeker weten of ze nou een tweepersoonsbed zullen kiezen om heerlijk met hun partner in te kunnen liggen of een éénpersoons die flink wat ruimte bespaart. Iemand met zo’n dilemma wordt ook wel een twijfelaar genoemd, net als het gelijknamige bed. Die zit daar qua formaat namelijk comfortabel tussenin. Je hebt meer ruimte in je eentje en maakt het nóg knusser wanneer je lief tegen je aan komt liggen. Het beste van beide zullen we maar zeggen!

Mijn huis is ‘t jouwe

Niet letterlijk uiteraard. Maar voor je gasten heb je toch wel een heleboel over? Dan zul je ze ook flink wat comfort moeten bieden in de vorm van een logeerbed. Heb je geen aparte logeerkamer? Dan zou een slaapbank misschien nog een oplossing kunnen zijn. Zet die in je woonkamer neer en klap hem uit zodra erop geslapen moet worden. Ideaal!

 

Slaap lekker.

Linkruil.org

Comments are closed.