Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Zorgverzekering vergelijken de moeite waard?

Ieder jaar weer rond december maken de diverse aanbieders van zorgverzekeringen reclame voor hun verzekeringen. Tot en met 31 december kun je namelijk overstappen van zorgverzekeraar en kijken veel mensen of het goedkoper of beter kan. Zeker nu de zorgkosten steeds meer stijgen en het eigen risico de laatste jaren fors omhoog is gegaan, proberen mensen toch iets te besparen op hun zorgverzekering. Is die aanvullende verzekering wel nodig? Een vraag die veel mensen steeds meer bezighoudt. Zeker, omdat je steeds meer zorgverzekeringen ziet die op maat een verzekering aanbieden. Zaken die niet op jou van toepassing zijn kun je dan weglaten, wat weer premie scheelt.

Goede tandartsverzekering

Let er in ieder geval op dat je tanden goed verzekerd zijn. Voor je het weet maak je veel kosten bij de tandarts die niet worden vergoed als je niet aanvullend voor de tandarts bent verzekerd. Als je nooit problemen hebt met je gebit en zelden een gaatje kun je overwegen om een tandartsverzekering te kiezen die iets minder dekt.

Medische situatie veranderd

Maar je moet niet alleen kijken wat de goedkoopste zorgverzekering is, een zorgverzekering vergelijken kan ook verstandig zijn als uw medische situatie door ziekte opeens is gewijzigd. In die gevallen is het uiteraard aan te raden of uw zorgverzekering dan nog de beste dekking geeft in uw persoonlijke situatie. Wellicht heeft u opeens veel meer fysiotherapie nodig dan voorheen en is er een andere verzekering die daarvoor een veel betere dekking geeft.

Online verzekering

Waar veel winst op valt te behalen is de zogenaamde online zorgverzekering. Dan kun je een behoorlijke korting krijgen op de premie zelfs binnen een en dezelfde zorgverzekering bij een
verzekeraar. Als je alles online afhandelt zijn er minder kosten die gemaakt hoeven te worden door de zorgverzekeraar en daardoor kan de premie omlaag. Op jaarbasis kan dat heel wat schelen.

Ieder jaar andere voorwaarden

Ieder jaar weer wijzigen de voorwaarden en de dekkingen van de diverse pakketten van zorgverzekeringen. Het is dus belangrijk om eerst te kijken wat er gaat veranderen als je bij de zorgverzekering blijft die je al hebt lopen. Schrijf dan de veranderingen op en ga vervolgens online vergelijken om te kijken of het elders goedkoper kan. Van belang is in ieder geval altijd goed de polisvoorwaarden door te lezen. Bij twijfel is het verstandig om de zorgverzekeraar die de desbetreffende verzekering aanbiedt telefonisch te contacten en om verdere uitleg te vragen. Zo kom je goed beslagen ten ijs en weet je wat er wel en juist niet wordt gedekt vanuit een verzekering.

Linkruil.org

Comments are closed.