Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

3 redenen waarom licht in uw huis belangrijk is

Tijdens het inrichten van een huis wordt er vaak alleen gekeken naar het meubilair en de plaats die dit in moet nemen. Kasten, banken, tafels en stoelen worden zo gegroepeerd dat er aparte ruimten ontstaan waar gegeten, tv gekeken of gepraat kan worden. Daarnaast is de kleur vaak van belang en worden het meubilair, de muren en accessoires op elkaar afgestemd qua kleur. Lichtbronnen worden vaak aan de hand van design toegevoegd, dat terwijl licht juist zoveel meer kan bieden. Zeker in de wintermaanden is licht van groot belang, aangezien men zich dan veel meer binnenshuis bevindt. Licht is er trouwens niet alleen om dingen in huis beter zichtbaar te maken. Het zorgt er onder meer voor dat kleuren beter naar voren komen. Daarnaast is het van grote invloed op de sfeer.

Het is verstandig om tijdens het inrichten dus al na te denken over het gebruik van licht. Hiervoor is het slim om goed te bedenken waar de ruimte uiteindelijk precies voor gaat dienen. Overigens hoeft het niet te beteken dat het hele design aspect over boord gegooid dient te worden. Merken als Philips, Artemide en Deltalight combineren juist het design met functionaliteit. Hierdoor is het mogelijk om het interieur toch één te houden. Licht doet namelijk zo veel meer dan alleen objecten zichtbaar maken.

1. Geen licht? Geen kleur!

Op zich best logisch, want zonder licht ziet men niks meer maar dat is nog niet eens de belangrijkste reden. Denk eens aan de koude wintermaanden waarbij alles er vaak kouder uitziet. Dat heeft niet alleen met de temperatuur te maken, maar ook het grauwe licht. In de zomer is dat juist andersom omdat de zon een heel ander licht afgeeft wat warmer is. Bij het inrichten van een huis is het dus beter om te kiezen voor een kunstlicht waarbij men zich prettig voelt.

2. Welke kamer wordt verlicht?

Bekijk tijdens het inrichten van een kamer goed naar wat de ruimte precies doet. Is het een smalle kamer dan is het beter om het licht zo in te richten dat de kamer juist breder lijkt. Experimenteer met verschillende soorten licht en vooral de lichtbronnen. Vraag tijdens de aankoop eens aan de verkoper hoe de bron het licht verspreid.

3. Maak gebruik van verschillende lichtbronnen.

Door verschillende lichtbronnen zoals spots, schemerlampen of hanglampen te combineren krijgt een ruimte een hele andere sfeer. De verschillende soorten lichtinval zorgen voor een bijzonder effect en er kan altijd gekozen worden wat voor sfeer er neergezet wordt. Overigens is het altijd mogelijk om bepaalde lichtbronnen te dimmen. Een ruimte kan dan voor verschillende doelen gebruikt worden.

Linkruil.org

Comments are closed.