Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Aandachtspunten bij dakrenovaties

Bent u van plan uw dak te laten renoveren? Timmer- en aannemersbedrijf Rudy Vermeeren geeft u aandachtspunten mee waar u op moet letten bij het renoveren van uw dak.

Luchtdichtheid

Houd rekening met de luchtdichtheid van een constructie. Niet alleen de dikte van de isolatie is hier van belang, maar ook de luchtcirculatie van binnen naar buiten zal een grote impact hebben op je warmteverlies.

Dakgoten verouderd

Indien u een verouderd dak heeft dat aan vernieuwing toe is, zal het zinkwerk ongetwijfeld zijn beste tijd gehad hebben. Wanneer u dan toch van plan bent u dak te renoveren kan het beste de dakgoten gelijk ook worden meegenomen. Dit zorgt ervoor dat u de komende jaren niet meer over u dak hoeft na te denken. Daarnaast zal ook een pakketprijs voor het renoveren goedkoper uitpakken dan wanneer er wordt gerekend voor losse werkzaamheden.

Prijs drukken

Om de prijs te drukken kan u ervoor kiezen om sommige klussen zelf uit te voeren. U kunt bijvoorbeeld zelf u oude dakpannen verwijderen en daarna zelf weer aanleggen. Kijk hierbij goed of sommige dakpannen nog gebruikt kunnen worden!  

Expert noodzakelijk?

Het kan zo zijn dat een renovatie invloed heeft op de stabiliteit van uw woning. Indien dit het geval is dan is het verstandig om een expert in te schakelen. De expert weet alle ins en outs van het renoveren. Daarnaast weet een expert ook of het noodzakelijk is om een bouwvergunning aan te vragen en zodra dit geval is en welke bouwvergunningen dan precies aangevraagd moeten worden.

De prijs van voor de renovatie is sterk afhankelijk van de gekozen expert. Hierbij kunt u natuurlijk altijd meerdere experts inschakelen voor een offerte en vergelijken welke de beste prijs kwaliteit verhouding heeft. Er zijn echter ook vergelijkingswebsites of websites waarbij u uw opdracht online kunt plaatsen waar ondernemers op kunnen reageren.

Extra licht

Natuurlijk licht in uw woning kan zorgen voor meer wooncomfort. Wanneer u ervoor kiest om een dakrenovatie te doen dan kunt u het beste ook van de gelegenheid gebruik maken om gelijk een nieuw dakraam of een dakkapel te plaatsen bij schuine daken en bij platte daken kunt u ervoor kiezen om een dakkoepelen te plaatsen om extra licht uw huis binnen te krijgen.

Linkruil.org

Comments are closed.