Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Aquascaping: wat is dat?

Heeft u wel eens gehoord van aquascaping? Nee? Aquascaping is een kunstwerk maken van alles wat u in uw aquarium heeft staan. U maakt een prachtige onderwaterwereld van uw aquarium. Dit brengt uiteraard heel wat creativiteit met zich mee!

Hoe start ik met aquascaping?

Heeft u al voor een langere tijd een een aquarium? Dan kunt starten met aquascaping. Een belangrijk speerpunt is om de waterkwaliteit van het aquarium in de gaten te houden. Dit kan uw creativiteit bevorderen. Voordat u begint met aquascaping kunt u wellicht wat verdiepen door informatie in uw op te nemen. Met die informatie kunt u uw eerste ontwerp starten.

Wat heb ik nodig voor aquascaping?

Uw ontwerp is inmiddels rond en u heeft een duidelijk beeld wat u wilt. Dit is echter niet alles wat nodig is voor aquascaping. Er komt namelijk nog meer bij kijken. Wilt u een aquascaping met of zonder inwoners? Indien u kiest voor een aquascaping met inwoners verdiep u dan goed in wat voor soort vissen of andere waterdieren u kwijt wilt in uw aquascaping en wat deze inwoners nodig hebben om in dit aquarium te kunnen leven. Dan komen daarna alle vragen die u voor uzelf moet beantwoorden. Wat voor waterlandschap wilt u? Los of strak? Wat voor planten wit in u aquascaping en waar wilt u deze gaan plaatsen? Dit zijn zo maar een paar onderwerpen waarvoor u een keuze moet gaan maken!  

Wat zijn de meest geschikte planten voor aquascaping?

Voor het aquascaping zijn meerdere planten geschikt. De keuze is natuurlijk altijd aan u. Onderzoek altijd nog wel even of de plant gemakkelijk te onderhouden is. Hieronder zijn een aantal populaire planten voor aquascaping benoemd:

  • Anubias: een traag groeiende plant, die gemakkelijk is om te onderhouden.
  • Penningkruid: een snelgroeiende plant, gemakkelijke te onderhouden en heeft daarnaast veel licht nodig.
  • Javamos: een snel groeiende grondbedekker. Dit mos is ook gemakkelijk te onderhouden, maar moet wel regelmatig worden gesnoeid.

Er zijn uiteraard meerdere planten. Verdiep u er eens in en zie welke plant het beste bij uw aquascaping past.

Overige aquascaping benodigdheden

Na alle eerder genoemde punten bent u uiteraard nog niet klaar. U zult meerdere onderdelen aan moeten schaffen. Voorbeelden hiervan zijn stenen, mossen, CO2 installaties etc. Bezoek eens een specialist in de winkel of online voor advies op het gebied van aquascaping.

Linkruil.org

Comments are closed.